«Слуга народу» може сформувати у новій Раді однопартійну більшість

Опубліковано:
22 Липня, 2019

Станом на 9:00 представники партії можуть розраховувати на перемогу у близько 120 мажоритарних округах.

Про це пише «Дзеркало тижня«.

У політичної партії «Слуга народу» є всі шанси сформувати у новій Верховній Раді однопартійну більшість, без залучення депутатів-самовисуванців. Це буде першим випадком в історії незалежної України.

Станом на 9:00 22 липня представники «Слуги народу» можуть розраховувати на перемогу у 115-120 мажоритарних округах. Попередньо за списками партія отримає 121 мандат, що дозволить формувати фракцію у кількості понад 226 народних депутатів.

«Слуги народу» лідирують або борються за перемогу у всіх областях, крім Донеччини. Там боротьба йде між висуванцями «Опозиційного блоку» та «Опозиційної платформи – За життя».

Згідно з результатами обробки 43,36% протоколів, до парламенту проходять партії «Слуга народу» (42,31%), «Опозиційна платформа – За життя» – 12,79%, «Батьківщина» – 8,08%, «Євросолідарність» – 8,7% і «Голос» – 6,39%.

Нагадаємо, в Україні відбулися дострокові вибори у Верховну Раду. Центральна виборча комісія повинна оголосити результати голосування протягом 15 днів з дня волевиявлення, тобто не пізніше 5 серпня. До 10 серпня підсумки виборів оголосять офіційно.

Згідно з Конституцією, новообрана Верховна Рада повинна зібратися на своє перше засідання протягом 30 днів з моменту оприлюднення результатів виборів. Останній можливий день, коли повинен зібратися на засідання новий парламент – 9 вересня 2019 року.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #більшість, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #Рада, #слуга народу, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: