Ми вибираємо чи нас оббирають? Все догори дриґом

21.07.2019 20:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Валентина Семеняк

Упродовж  життя, починаючи від народження, людина тільки те й робить, що вибирає або обирає. Навіть, якщо вона знаходиться… у в’язниці. Кожний новий день починається з…

Що одягнути? Що їсти? Що пити? Що робити? Куди йти? Як йти? Що читати? Що дивитись? Що слухати? З ким спілкуватись? Насправді цей перелік нескінченний. І кожному з нас нічого не залишається… як вибирати. Бо, не зробивши цієї дії… ми «скаламутимо» своє життя і все буде догори дриґом. Це у кращому випадку. Робити вибір доводиться, знову ж таки – прислухаючись до голосу інтуїції (це якщо ми його не «зашпортали» в собі десь глибоко-глибоко), або озираючись довкола – а що люди скажуть, або ж – бо так всі роблять (про останніх кажуть – ні риба, ні м’ясо). Як важливо зробити у житті правильний вибір (вибори), щоб потім не шкодувати? Шкодують, зазвичай, ті люди, які бодай хоч якось аналізують свої вчинки, чи, хоча б, прагнуть це робити. Інша категорія людей (і вона велика!) у таких випадках каже: «Так мало бути. Так написано зверху. Це доля». Однак, не забуваймо угорського психіатра Леопольда Сонді, який колись сказав: «Вибір визначає долю».

А що вже казати про колективний вибір у межах країни (Материзни-Вітчизни-Батьківщини)? Обираючи власне рішення з приводу важливої події, яка може вплинути на подальшу долю рідної землі, на долю нащадків (дітей, внуків, правнуків), ми, не замислюючись, беремо на себе відповідальність. Бо ж іноді доля, особливо країни – може вирішуватись навіть… кількісною нестачею одного голосу. Спробуймо поміркувати над словом «вибір». Особливі знання тут не знадобляться. Слово складається з двох інших: ви і бір. Ви – це зрозуміло. Бір – маловживане слово, що означає, зазвичай, сосновий ліс. Ліс – багато дерев. Опинившись у лісі (борі), ви опиняєтесь… перед зоровим вибором. Ваш погляд блукає у пошуку… ось це дерево струнке, а це ще краще, а ось це… Можливо, слово це придумали лісоруби. Хтозна… Але дісталося воно нам у спадок саме таким – багатогранним і неповторним. Зрештою, всі слова – це певні умовності. Вигадуючи їх, люди відштовхувалися в своїй уяві від певних асоціацій. У будь-якому випадку, приймаючи рішення зробити якийсь вибір, маємо бути уважними: до свого внутрішнього стану, і, в першу чергу, до думок. Бо, у протилежному випадку, вибір буде таким, як у тій Євангельській притчі, коли було багато покликаних та мало обраних. Але це ще не найгірший варіант. Аби не було навпаки, коли виявиться, що нас взагалі обвели навколо пальця… Про що я конкретно? Про вибори до парламенту. Тож будьмо уважними до власних думок та емоційного стану.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі