Російський журналіст назвав вирок нацгвардійцю з Тернопільщини справжнім абсурдом

Опубліковано:
21 Липня, 2019

Судити військового через захист свободи і незалежності своєї країни – це повна маячня. Так вважає російський журналіст Аркадій Бабченко, який був другом одного із вбитих в Україні італійських журналістів. Мова йде про вирок нацгвардійцеві Віталію Марківу з Тернопільщини, якому присудили 24 роки позбавлення волі.

Таке рішення суду російський журналіст називає крахом італійського правосуддя і черговою гілкою російської гібридної війни, пише nv.ua.

Він наводить факти, що підтверджують цей абсурд:

– Італійські журналісти загинули від мінометного обстрілу. А на руках у Марківа був автомат і граномет. Це видно з фото.

– Також від місця перебування нацгвардійця до переїзду, де були журналісти, два кілометри. Тому він їх не міг убити, продовжує Аркадій Бабченко.

– Є версія, що Марків побачив журналістів і віддав наказ відкрити на них вогонь. Тільки питання – кому? Віталій – рядовий Нацгвардії. Найважчою зброєю у підрозділі був АГС, який в той час стояв не на позиції, а в глибині кімнати. Чому? Бо він – несправний. Все, що було в розпорядження Марківа – стрілецька зброя і ручні граномети.

-Мене запрошували на суд адвокати Марківа. Але потім щось пішло не так. Я готовий приїхати на апеляцію, – зазначив Аркадій Бабченко. – Звідки ростуть ноги у цієї справи – я не сумніваюсь ні на секунду. Ні одного доказу, крім як сказаної Марківом фрази про те, щоб не їхали на переїзд, бо там може бути відкритий вогонь. Тобто, це неправильно – повідомити, що на воєнному об’єкті може бути небезпечно? Та й сам Віталій взагалі заперечує цю фразу.

Також журналіст говорить про запис таємних переговорів італійських ультраправих про фінансування зі сторони Кремля.

Нагадаємо, гвардійці Тернополя підтримали Віталія Марківа

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #італія, #марків, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #суд, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: