Борюкались у басейні з глиною – так розважались гончарі, розвага доступна для кожного (Фото)

Опубліковано:
20 Липня, 2019

Прямокутний басейн наповненний глиняним розчином. Глибина дозволяє проїхатись по дну на животі, що залюбки і роблять ті, хто наважився залізти у цю глиняну багнюку. Радість через край, люди за хвилини стають подібні на скульптури, глина легко покриває усі рельєфи тіла та одягу. Таку розвагу гончарі пропонують для всіх охочих. Для менш екстимальних – майстер-класи з гончарства, іграшки з сіна, ляльки-мотанки. Також діти приймають участь у різноманітних розвагах.

Традиційні горнятка, вазочки, тарілочки на гончарному колі, можна ліпити руками коників та малі скульптури, діти в захваті від свищиків, адже виріб починає звучати відразу після того, як свищику вдало роблять отвір. Глина різних кольорів від майже білого до червоного. Навколо різноманітні намети з виробами майстрів. А їх на ІІІ фестиваль гончарства “Не святі горшки ліплять” приїхало тридцять вісім гончарів із різних куточків України і, навіть, і з-за кордону. Фестиваль триває з четверга, хоча урочисто відкрили його у п’ятницю – 19 липня.

Вже вдень можна було намилуватись на майбутню вогняну скульптуру – цього року обрали головною темою “Трипілля”, за її традиціями з 550 кілограмів глини зліпи трипільську бабу. Висотою до двох метрів виріб поступово підсушують, щоби у суботу ввечері люди змогли побачити апогей фестивалю – розпечену вогняну скульптуру. “Бабу” прикрасили графічним трипільським малюнком – кожен малюнок має своє сакральне значення.

Протягом суботу відбудуться батли гончарів – гончарство всліпу, гончарство однією рукою, найвищий виріб, вироблений на гончарному крузі.

Фестиваль відбувається у Тернополі, в парку ім. Т. Шевченка.

Катерина Подтабачна, співорганізатор фестивалю:”Цьогорічний фестиваль організовують Національна спілка майстрів народного мистецтва України, Тернопільська школа народних ремесел, за підтримки Міністерства молоді й спорту й Тернопільської міської ради. Генеральний спонсор фестивалю – “Опілля”, а інформаційний партнер – “Суспільне UA. Тернопіль”.

null

 

null

 

null

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #глина, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #фестиваль
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: