Над Заліщиками з’явився атмосферний феномен

20.07.2019 07:13   Джерело: Терен
Опубліковано : Новини Тернопілля

Рідкісне атмосферне явище могли учора спостерігати над своїм містом мешканці Заліщиків. Вогняна веселка, яка з’являється в небі дуже рідко і лише за певних умов, вразила очевидців природного дива. А дехто навіть встиг зробити фото.

– Вогняна веселка – рідкісне атмосферне явище. Спостерігалася біля Заліщиків, – пише Сергій Городинський.

Довідка: Вогняна веселка – один з найрідкісніших атмосферних феноменів. Наукова назва «округло-горизонтальна дуга» (circumhorizontal arc). Ця веселка з’являється в наслідок проходження світла через легкі, високо розташовані перисті хмари й тільки тоді, коли сонце знаходиться дуже високо в небі – на висоті не менше 6000 м і більше, ніж 58 градусів над горизонтом. Крім того, шестикутні крижані кристали, з яких складаються перисті хмари, повинні мати форму товстого листа і своїми гранями бути паралельними землі. Світло входить у вертикальну грань кристала і виходить з нижньої сторони, заломлюючись таким же чином, як і коли світло проходить через призму.

Фото Сергія Городинського


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Терен  

Коментарі