З Тернополем у серці. Принцип, за яким живе кандидат у народні депутати України від об’єднаних сил націоналістів у Тернополі Леонід БИЦЮРА,  нагадав нам про ще одного відомого тернополянина, світлої пам’яті Володимира Сушкевича, котрому цьогорічного червня могло б виповнитись 80 років.

Любов до Тернополя була головною темою журналістських текстів Володимира Леоновича. І саме вона стала лейтмотивом діяльності Леоніда Олексійовича в міській раді й не тільки. З Тернополем у серці він іде до парламенту, аби відстоювати там інтереси мешканців рідного Файного міста, перспективи його розвитку й провадити активну законотворчу діяльність на благо нації.

— Свого часу Володимир Сушкевич вів у «Вільному житті» рубрику «Закінчіть, будь ласка, речення». Кожен матеріал у ній  розпочинався фразою: «Сьогодні речення буде закінчувати…» Пропоную і вам, Леоніде Олексійовичу, виконати таку «граматичну вправу».

— Дуже добре пам’ятаю цю рубрику. А ще — «Листи до друга» Володимира Сушкевича. Це звідти — «Люби мій Тернопіль так, як люблю його я», або «Тернопіль може жити без нас. Ми ж не можемо жити без Тернополя»… Тож я з радістю закінчу речення.

1. Я народився, коли…

…«По всьому світу стала новина, Діва Марія сина родила…» Тобто на саме Різдво, 7 січня 1977 року.

2. Найулюбленіший масив Тернополя…

…я люблю весь Тернопіль, кожну вуличку, кожен закуток. Але найближча серцю все ж «Дружба». Там я народився, спершу навчався у школі №12. І нині мешкаю на «Дружбі».   

3. Маю освіту…

…чотири вищі освіти: економічну, юридичну, державної служби, екологічну. Пройшов стажування у США, Бельгії, Німеччині, Словаччині, Польщі, Угорщині, Грузії, Азербайджані.

4. На посаді заступника міського голови я…

…координую напрями освіти, охорони здоров’я, молодіжної та сімейної політики, культури, соціального захисту, захисту прав дітей. Після Революції гідності рік був заступником голови облдержадміністрації і відповідав за протидію тероризму, координував силовий блок та Збройні сили, цивільний захист і ліквідацію наслідків надзвичайних ситуацій, житлово-комунальне господарство, енергетику та енергоефективність, транспорт, будівництво.

5. Партійність для мене — це…

…членство у «Всеукраїнському об’єднанні «Свобода». Я — заступник голови обласної організації. Ніколи не перебігав під прапори інших політичних сил і не збираюся цього робити.

6. Для моєї нації нині найважливіше…

…відновити територіальну цілісність України військово-дипломатичним шляхом і не допустити реваншу. Й дуже швидко реформувати Збройні сили відповідно до стандартів НАТО, створити професійну контрактну армію. Кожен громадянин повинен почуватися в безпеці, тому потрібно передати функції патрульної поліції на муніципальний рівень. Так, як це зробили в Грузії.

7. Моя діяльність у Верховній раді України буде спрямована на…

…лобіювання інтересів рідного міста і його мешканців. Бо де б я не був — завжди залишатимусь патріотом Тернополя. Добиватимусь дофінансування з державного бюджету реконструкції Гаївського мосту. За оцінками експертів, вартість робі обійдеться в 168, 99 мільйона гривень. Це не підйомна сума для міста. Кабмін повинен допомогти нам, адже мостом курсує 90 відсотків транзитного транспорту. Добиватимусь оснащення другої тернопільської лікарні як базової при створенні госпітального округу. Там потрібно буде створити реперфузійний центр, де безкоштовно надаватимуть допомогу при гострому інфаркті міокарда; придбати ангіограф — апарат, на якому можна буде обстежити всі судини; обладнати операційні за європейськими стандартами і модернізувати всі заклади, що входитимуть до госпітального округу. Також потрібно вдосконалити систему муніципального замовлення на медичні послуги. Створити єдиний медичний простір на базі цифрових технологій.

8. Депутати повинні ухвалити закони, які…

…усунуть від влади олігархів; стимулюватимуть вихід із тіні економіки й позбавлять її тиску монополій; ліквідують антиконституційні обласні та районні держадміністрації; сприятимуть створенню нових робочих місць із гідними умовами праці та гідною зарплатою, що зумовить повернення заробітчан з-за кордону; вдосконалять державну стратегію зайнятості населення в сільськогосподарських кооперативах; знизять кредитні ставки для малого й середнього бізнесу за рахунок інвестиційних програм і запровадять законний, прозорий режим для іноземних інвесторів… У законодавчому просторі, як кажуть у Тернополі, роботи — не початий край.

9. Головні пункти моєї виборчої програми — це…

…національна безпека, оборона, територіальна цілісність. Національні інтереси. Духовність і культура. Національна економіка. Дієве місцеве самоврядування. Соціальний захист. Здоров’я нації. Освіта і підтримка молоді. Рівність перед законом.

10. Депутатами потрібно обирати…

…порядних патріотів-професіоналів, для котрих Україна й інтереси нації — понад усе. Випадкових, непрофесійних, продажних людей не повинно бути не тільки в парламенті, а й на всіх рівнях влади.

11. Для того щоб молодь хотіла жити й працювати в Україні, потрібно…

…створити їй можливості для ефективного навчання і реалізації здібностей, гарантувати молодим спеціалістам перше робоче місце і запровадити житлове кредитування для них та їхніх сімей. Варто звільнити від податків людей віком до 26 років за прикладом Польщі. А щоб молодь мала де працювати, потрібно узгодити підготовку фахівців у закладах вищої, професійної і професійно-технічної освіти з вимогами місцевих ринків праці

12. Заклади охорони здоров’я повинні…

…стояти на варті здоров’я нації, мати для цього необхідне оснащення і висококваліфікованих медиків, які отримуватимуть гідні зарплати й не зазиратимуть до кишень пацієнтів. Медичним працівникам потрібно збільшити соціальні гарантії, надати їм можливість працювати за контрактами, запровадити їхнє індивідуальне ліцензування.

13. Здорова нація — це…

…запорука щасливого майбутнього України, збереження її генофонду. До речі, так називається один із пунктів моєї програми, де ми обумовили шляхи профілактики важких і хронічних захворювань та запровадження методів їх ранньої діагностики й лікування. В Україні повинні діяти програми підтримки важко хворих людей. Жоден українець не має залишатися віч-на-віч зі своїми недугами. Водночас нам треба ліквідувати корупційні схеми у фармакології, створити дієву систему обов’язкового медичного страхування, заборонити рекламу медпрепаратів і розвинути профілактичну медицину.

14. Упродовж останніх п’яти років я…

…є спікером Школи мерів, тобто навчаю міських голів і кандидатів на міських голів інших міст, як діяти в кризових умовах. Я знаю, що відбувається в кожному місті України. Проблеми всіх міст зазвичай однакові, відрізняються лише масштабом, територіальною специфікою. Але кожне місто розв’язує їх самостійно, наступаючи на одні й ті ж граблі та втрачаючи при цьому дорогоцінний час. Необхідно створити базу кращих практик розв’язання типових проблем у містах, аби щоразу не винаходити велосипед. Тернопіль, наприклад, першим в Україні запровадив безготівковий розрахунок у громадському транспорті. На шляху до цього ми пройшли всі кола пекла, тож готові поділитися досвідом з іншими містами.

Якщо тернополяни довірять мені захищати їхні інтереси у Верховній раді, я добиватимусь реальної бюджетної децентралізації, впровадження електронного врядування задля підзвітності влади й участі громади.

15. На жаль, наш уряд, парламент і президент…

…нас не чують, бо вони далеко, на київських пагорбах, і їм не до наших клопотів. Вони загрузли в політичних розбірках, дискусіях, дебатах, у них немає часу для парламентської роботи, вони зайняті вирішенням власних питань.

16. Я візьму під особистий контроль виконання Кабміном…

…завершення передачі довгобуду бібліотеки на баланс міста, реконструкції колектора на вулиці Галицькій, обіцянок облдержадміністрації та обласної ради щодо відновлення роботи Тернопільського аеропорту.

17. Я прошу тернополян віддати свої голоси за мене тому, що…

…я — професійний юрист, маю досвід судової практики й адвокатської роботи, вагомий управлінський досвід. Дуже добре знаю місцеве самоврядування, державне управління. Мав досвід підготовки і законопроектів, і рішень різного рівня. Вони вже готові, стосуються різних напрямків, і я відстоюватиму їх у Верховній раді, якщо тернополяни довірять мені це.

Але найважливіше, що я постійно спілкуюся з мешканцями рідного міста. Для мене принципово, щоб воно розвивалося. І вся Україна теж. Бо окремо це неможливо, адже місто стикається з тими самими проблемами, що й держава. І чимало з них пов’язані саме з недосконалим законодавством, а надто — з його невиконанням.

18. Мрію, аби…

…рідне місто, де мене знають, де живуть мої діти і з якого я не збираюся виїжджати, стало взірцем для інших міст і об’єднало довкола свого досвіду Україну. Аби рік у рік українців народжувалося все більше і щоби тривалість їхнього життя збільшувалася. Мрію про Україну цінностей, християнської моралі, з потужним інститутом сім’ї і родини.

19. Усім читачам газети і собі бажаю…

…миру та здійснення всіх перелічених вище мрій. І правильного, надійного, відповідального вибору 21 липня, який допоможе нам якнайшвидше змінити Україну на краще.

«Граматичну вправу» задавав Мирослав САЛКО

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #бицюра, #граматика, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: