Брат представника президента у ВР Стефанчука захищає у суді організаторів фінансової піраміди

Опубліковано:
18 Липня, 2019

Микола Стефанчук, брат Представника Президента у Верховній Раді Руслана Стефанчука, є адвокатом у справі скандальної компанії TOB “ХЕЛІКС КЕПІТАЛ Україна”, організатора фінансової піраміди хмельничанина Дмитра Нагуту підозрюють у шахрайстві на суму 45 мільйонів гривень.

Про це свідчать дані із судових реєстрів, де Стефанчук значиться захисником підозрюваного.

“TOB “ХЕЛІКС КЕПІТАЛ Україна”, яке має ознаки фінансової піраміди, починаючи з 2014 року здійснювали свою діяльність на території Тернопільської області та інших областях України по залученню грошових коштів від фізичних осіб, обіцяючи останнім отримання надприбутків, оскільки грошові кошти в подальшому наче інвестуються в групу іноземних інвестиційних компаній “Неlіх”, хоча вказане товариство не набуло статусу фінансової установи, що не дозволяло здійснювати інвестиційну діяльність на території України, і таким чином отримані шляхом обману кошти в особливо великих розмірах від фізичних осіб незаконно ними привласнювалися та легалізовувалися”, – стверджує слідство.

Загалом до правоохоронців звернулося більше 500 осіб; переважно мешканців Тернопільської, Львівської, Хмельницької, Івано-Франківської, Вінницької областей та м. Києва, а також громадяни інших держав. У Нацполіції ще в 2017р. повідомили, що вкладники компанії “Хелікс” так і не отримали обіцяних коштів, інвестованих у фінансову піраміду.

“Будь-якого добровільного відшкодування коштів потерпілим, про яке запевняли організатори фінансової піраміди, так і не відбулося. Загальна сума збитків за заявами потерпілих складає близько 45 млн грн”, – зазначили телеканалу “ЗІК” у відділі комунікації управління Нацполіції в Тернопільській області.

Керівник ТОВ “Хелікс Кепітал” Дмитро Нагута та його заступники Роман Фелик і Богдан Воронцов були затримані у аеропорту “Бориспіль” в 2016р. під час спроби виїхати за кордон. Спершу Нагута вийшов під заставу, а потім, у 2018р., завдяки старанням Стефанчука, йому повернули закордонний паспорт. Зараз Нагута перебуває у США. Звідти активно підтримує політичну діяльність свого захисника Стефанчука.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #піраміда, #стефанчук, #суд, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: