Дієтолог Синтія Сасс твердо вірить в те, що коли ви голодні, потрібно їсти. Спроба лягти спати під акомпанемент бурчання шлунку може обернутися негативним результатом.

Хитрість здорового нічного “перекусу” полягає в тому, щоб вибрати щось ситне, але , водночас, легке, без зайвих калорій, які призводять до небажаного збільшення ваги.

Сік терпкої вишні з насінням Чіа

У кількох дослідженнях було доведено, що кислуватий вишневий сік, природне джерело мелатоніну, поліпшує сон. 

В ході одного дослідження  дві групи жінок 50-ти років і старші, які страждали безсонням,  пили вісім унцій кислого вишневого соку і плацебо вранці і за декілька годин перед сном. Через кілька тижнів виявилося, що учасниці, які пили справжній сік, спали майже на півтори години в добу більше.

Кілька столових ложок насіння Чіа містять не тільки клітковину і рослинний білок, але і триптофан, з якого утворюється мелатонін , нейрогормон, що відповідає за сон.

До того ж, терпкий вишневий сік і насіння Чіа є одними з найкращих протизапальних продуктів.

Бананове пюре з гарбузовим насінням 

Банани підвищують рівень мелатоніну в крові, а також містять калій, який підтримує здоровий кров’яний тиск, роботу серця і скорочення м’язів. 

Калій також допомагає запобігти м’язовим спазмам.

Розімніть і посипте стиглі банани унцією гарбузового насіння, які містять рослинний білок, клітковину, корисні для серця жири, цинк для імунітету і магній. Магній допомагає увійти в стан спокою і розслаблення, яке готує ваше тіло до сну і грає роль в регуляції мелатоніну.

Ківі і фісташки 

Дослідження показують, що щоденне споживання ківі пов’язано з істотним поліпшенням як якості, так і кількості сну. В одному дослідженні чоловіки і жінки зі скаргами на порушення сну їли два ківі за годину до сну протягом чотирьох тижнів. Щоденники сну і наручний годинник, що вимірювали проведений в обіймах Морфея час, показали, що їдці ківі засипали на 35% швидше, спали міцніше, а загальний час сну збільшився на 13,4%.

Унція фісташок несе в організм додаткові антиоксиданти, рослинний білок, корисний жир і мінерали. І цей горіх – ще одне основне джерело мелатоніну.

Солодка картопля 

Багаті антиоксидантами вуглеводи в солодкій картоплі підвищують рівень серотоніну, хімічної речовини в мозку, яка викликає розслаблення, що робить цей коренеплід ідеальною нічною закускою.

Солодка картопля (батат) є відмінним джерелом імуностимулюючих вітамінів А і С. Одна чашка цього неочищеного овоча розміром з тенісний м’яч містить 950 міліграмів калію – удвічі більше, ніж середній банан.

Його можна їсти просто так чи скропити сумішшю з двох чайних ложок теплої води, чайної ложки кленового сиропу і дрібки кориці.

Яєчний салат з авокадо 

Розітріть половинку авокадо і перемішайте з парою фермерських яєць, зварених накруто, і жменькою нарізаних овочів (сюди відмінно підійде калі або подрібнені цукіні).

На додаток до високоякісного рослинного білка , що міститься в авокадо, і котрий легко засвоюється, яйця багаті триптофаном.

До того ж, авокадо є ще одним щедрим джерелом калію. Обидва інгредієнти такого салату містять антиоксиданти і необхідні поживні речовини, включаючи вітамін D і холін, а також вітаміни E, K і магній в авокадо.

Смачного! І спокійної ночі!

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #вечеря, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #рецепт, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: