Представники місцевої влади, неурядових організацій та волонтери зібралися за круглим столом, щоб обговорити одне з найболючіших питань внутрішньо переміщених осіб. Проблема у забезпеченні житлом – загальнодержавна. Торкнулася вона і тернопільських переселенців. Як забезпечити усіх житлом, далі у сюжеті Т1 новини.

11 громадських організацій з восьми регіонів України, представники міжнародної спільноти та місцевої влади за одним столом. Питання нагальне – забезпечення соціальним житлом переселенців.

– Сьогодні на круглому столі ми вирішували як допомогти переселенцям у соціальному житлі. Я дуже рада буду долучитися до цього проекту, тому що дуже важливо, коли люди, які покинули свої домівки, тікаючи від війни і знайшли прихисток у Тернополі. Ми, як громада Тернополя, повинні допомогти їм у вирішенні цього питання, – каже голова Тернопільського осередку ГО “Асоціація жінок України “Дія” Ольга Шахін.

На території Тернопільської області проживає понад 2000 переміщених осіб. Зокрема в Тернополі – більше 600 сімей. Більшість з них потребують власного житла. Однак коштів на це у них немає. Відтак потрібна підтримка з боку держави.

Державна субвенція на закупівлю соціального житла, за словами організаторів круглого столу, була б найкращим рішенням у вирішенні житлової проблеми. 72 переселенців вже написали заяви про те, що потребують власного помешкання.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #житло, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #шахін
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: