За безгосподарське використання землі кримінальне покарання у вигляді штрафу

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ст. 254 КК України, за фактом використання землі не за цільовим призначенням, що спричинило тривале зниження родючості, здійснювалося Козівським відділом Теребовлянської місцевої прокуратури.

Досудовим розслідуванням встановлено, що місцевий житель одного з населених пунктів Козівського району, всупереч вимог закону, діючи умисно та проявляючи безгосподарність при використанні земельної ділянки, належної йому на праві приватної власності, вирішив без зміни її цільового призначення та переведення в землі водного фонду, облаштувати на ній штучну водойму (ставок) для вирощування та розведення прісноводної риби.

З цією метою було знято ґрунтовий покрив землі та використано його для облаштування водозатримуючих насипів та дамби. Вказані незаконні дії порушника спричинили безпідставне виведення земельної ділянки з земель сільськогосподарського обороту через втрату її родючості.

Вироком Козівського районного суду винній особі  призначено покарання у вигляді штрафу.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Прес-служба прокуратури Тернопільської області  

Коментарі