16 асоціацій підписали Меморандум про забезпечення достовірної інформації у сфері екології

Опубліковано:
15 Липня, 2019

12 липня 2019 р. у Києві відбулося підписання Меморандуму про співпрацю між Professional Association of Ecologist of Ukraine та 16 провідними асоціаціями, які поставили за мету забезпечення достовірного інформаційного порядку для суспільства в сфері природоохоронної діяльності, залучення до діалогу та співпраці всіх, хто професійно готовий вирішувати гострі проблеми в сфері охорони довкілля, запобігаючи маніпуляціям на екологічні теми.

null

Захід відбувався за ініціативи журналу «ECOBUSINESS. Екологія підприємства». Як зауважила шеф-редактор журналу Людмила Циганок:

«Природоохоронні зобов’язання України – це стимул для сталого розвитку бізнесу в Україні, інструмент прогресу та трансформації бізнесу з врахуванням кращих доступних технологій, наш спільний шанс на якісне та безпечне майбутнє. І всі ми повинні усвідомлювати наслідки і для економіки держави, і для довкілля, і для здоров’я всіх нас, якщо цей інструмент перетворюється на засіб маніпуляцій, тиску, екотероризму!»

null

Учасники події навели яскраві приклади таких маніпуляцій і наслідки, які негативно позначаються на розвитку регіонів та цілих галузей. Голова Інституту сталого розвитку Станіслав Ігнатьєв зауважив, що бували випадки, коли екологічні маніпуляції і непрофесійна точка зору приводили до втрати корисних проектів.

null

У свою чергу Георгій Гелетуха, голова правління ГС «Біоенергетична асоціація України», спростував один із розповсюджених міфів, які блукають мережею Інтернет, про те, що біоенергетика призводить до вирубування лісів. Натомість ця галузь енергетики використовує відходи  сільського господарства (рослинництва і тваринництва), лісового господарства та технологічно пов’язаних з ним галузей  промисловості.

null

Андрій Конеченков, голова правління ГС «Українська вітроенергетича асоціація», розповів про випадки, коли після надання Міністерством екології та природних ресурсів України позитивних висновків з’являсяся псевдо-екологічні організації, які здійснювали позови проти будівництва вітростанцій чи подібних об’єктів. 

«Вважаю це замовними маніпуляціями, покликаними протидіяти державній підтримці «зеленої» енергетики», – зауважив пан Андрій.

null

Окрім обговорення можливих шляхів боротьби з маніпуляціями у питаннях екології, на брифінгу було піднято питання виховання екологічно відповідальних громадян змалечку та екологізації українського бізнесу. Про проект «Життя в стилі ЕСО», який вже активно розвивається в Україні 2 роки, розповів Тарас Демкура, віце-президент Міжнародної торгової палати ICC Ukraine, який також долучився до підписання Меморандуму.

«Проект «Життя в стилі ЕСО» пропонує кожному домогосподарству, бізнесу, індустрії гостинності або постачальникам інших послуг пройти програму добровільної сертифікації, забезпечити повну відповідність екологічним стандартам, зробити крок до збереження навколишнього середовища, перейшовши на екологічно безпечні технології, – розповів пан Тарас. – За 2 роки розвитку проекту ми провели ряд просвітницьких заходів у дитячих садочках, школах, вищих навчальних закладах, допомогли привести у відповідність міжнародним екологічним стандартам близько 200 ресторанів, готелів, клінік, офісів, промислових підприємств по свій Україні.  Я переконаний, що Україна житиме у стилі ЕКО, і це лише питання часу та наших з вами дій вже сьогодні!»

null

Серед підписантів Меморандуму: Асоціація виробників цементу України «Укрцемент», Міжнародна торгова палата, Всеукраїнське громадське об’єднання «Українська аграрна конфедерація», ГС «Асоціація підприємств у сфері поводження з небезпечними відходами», ГС «Біоенергетична асоціація України», ГС «Українська вітроенергетична асоціація», ГС «Асоціація сонячної енергетики України», Всеукраїнське об’єднання обласних організацій роботодавців підприємств металургійного комплексу «Федерація металургів України», Об’єднання підприємств «Укрметалургпром», ГО «Центр енергетичної безпеки України», Асоціація «Свинарі України», Асоціація «Союз птахівників України», Асоціація західноукраїнських забудовників, ГС «Енергетична асоціація «Українська Воднева Рада», МГО «Інститут сталого розвитку», Українська асоціація підприємств водопровідно-каналізаційного господарства «Укрводоканалекологія».

null

Як заявили у між Professional Association of Ecologist of Ukraine, дана подія – це лише початок співпраці з усіма зацікавленими сторонами. Долучитися може кожен, хто представляє об’єднання професіоналів, готовий до непростої, але важливої співпраці задля сталого розвитку.

null

З текстом Меморандуму вже незабаром можна буде ознайомитися на сайті журналу «ECOBUSINESS». А долучитися до еко-ініціатив проекту «Життя в стилі ЕСО» можна на сайті: iameco.com.ua.

null

 

null

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Демкура, #екологія, #меморандум, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: