Рокот-крумплі: картопля, запечена з яйцем та пікницею

Опубліковано:
14 Липня, 2019

Рецепт приготування страви рокот-крумплі, справжня родзинка, без якої кухня Закарпаття буде не повна. Покрокова інструкція, інгредієнти та технологія приготування.

Рокот-крумплі, це традиційна угорська страва, яка дуже популярна серед жителів Закарпаття, це страва, яку їв кожен в дитинстві. Коли чують назву, то одразу згадують запіканку з картоплі, з вареними яйцями та домашньою ковбасою – пікницею. Це ситна, смачна, домашня страва.

Список продуктів, на 6 порцій рокот-крумплі:

– Крумплі (це картопля по українські) – 0,8 кг

– Яйця курячі – 6 шт

– Цибуля – 2 головки

– Сир твердий – 150 грам

– Сметана – 3-4 ложки

– Пікниця (домашня ковбаса) – 1 шт, орієнтовно 0,5 кг

– Олія соняшникова – 70 мл

– По бажанню – зелень петрушки, сіль, перець чорний молотий.

Рокот крумплі: технологія приготування

Перший етап, це приготування картоплі. Ретельно вимити кожну картоплину та відварити в мундирі, трохи посоливши, бажано не переварити картоплю, тому орієнтовно 20 хв. Після того, як трохи остигне, почистити. Далі відварити яйця, орієнтовно 7 хв. Нарізати картоплю на кружки, товщиною пів сантиметра. Підготувати форму для запікання, змазати її олією, викласти перший шар картоплі, посолити та поперчити по смаку.

Наступний етап, це порізка яєць, другий шар. Далі знову картопля, наступним шаром. Цибулю почистити та нарізати на півкільцями. Посмажити на сильному вогні, з сіллю, помішуючи, до гарного коричневого кольору. Далі слід викласти її поверх яєць.

Далі, готуємо шар з ковбаси. Беремо традиційну закарпатську домашню ковбасу – пікницю. Ріжемо на шматки 0,3 см. Виставляємо рівномірно по усій поверхні. Далі, якщо ще є яйця, то поверху можна викласти їх. Ну і на завершення – знову шар картоплі. Все гарно посолити та поперчити по смаку.

Наступним етапом, слід потерти твердий сир, на дрібній терці та змішати з 2-ма сирими яйцями та майонезом. Сирну масу акуратно висипаємо на картоплю.

Запікаємо при температурі 200-220 град Цельсія, протягом 30-40 хв, до утворення рум’яної корочки.

Декілька порад, від кулінарів – рестораторів та господинь Закарпаття. Вони постійно вдосконалюють та змінюють склад страви, тим самим доводять, що кухня Закарпаття багата на смаки. Так, до прикладу, замість традиційна пікниця Закарпаття, може бути замінена на шовдарь, шинку. І це буде інший аромат та смак. Хтось додає гриби. Замість сметани додають вершки, що зробить рокот-крумплі м’якішими та ароматнішими. Звичайно твердий сир можна замінити бринзою. Найвідоміший овечий сир українських Карпат зробить свою справу, додасть інший, особливий смак.

Подавати на стіл можна зі свіжим салатом. Смачного.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #крумплі, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #рецепт, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: