На Тернопільщині відбувається багатотисячна проща (Фото)

Опубліковано:
14 Липня, 2019

У ці вихідні, у селищі Зарваниця, Теребовлянського району, що на Тернопільщині проходить Всеукраїнська проща, приурочена 30-річчю виходу УГКЦ з підпілля.

До Зарваниці протягом останніх декількох днів тисячами йшли пішки паломники з різних куточків України.

Вчора, ж 13 липня у Зарваниці відбулася традиційна зустріч із молоддю Блаженнішого Святослава.

Сьогодні, 14 липня у Зарваниці участь у прощі взяв кандидат у депутати від партії «Голос» по 163-му одномандатному окрузі – місто Тернопіль – Максим Черкашин.

«Сьогодні сотні тисяч людей у спільній ході та молитви долучаються до Бога. Дійсно з прощі завжди повертаюся душевно оновленою людиною. Завжди повертаюся з Богом, з благодаттю, вирішуються життєві ситуації, змінюється світогляд, молитва, іде нова сповідь. Хочеться жити, ділитися радістю з людьми, допомагати і служити їм, – зауважує Максим Черкашин».

Цього року проща до Зарваниці особлива. Вона приурочена до 30-річчя виходу Української Греко-Католицької Церкви з підпілля та присвячена молитві за мир в Україні.

«Сьогодні ми віддаємо шану подвигу наших Святих Отців. Десятиліттями Церква перебувала у підпіллі. Тисячі греко-католицьких священників, сотні тисяч простих мирян піддалися гонінням, потрапили в ув’язнення, втратили здоров’я та життя. Вони йшли на жертву з вірою що Українська церква відновиться, що відновиться Українська держава, – наголошує Максим Черкашин. – Також сьогодні ми молимося за наших хлопців, які захищають нас на сході України від «руского міра», щоб ми мали можливість йти на святу прощу. Молимося, щоб вони вибороли для нас мир після перемоги над ворогом».

Участь у прощі, за підтримки Максима Черкашина, взяли також ветеранами ОУН-УПА.

«Сьогодні наші сивочолі Герої мають щодня відчувати нашу підтримку та піклування. Бо вони показали нашому поколінню як треба любити і боронити Україну. Відстоювати незалежність держави та мир на український землі. Саме з них беруть приклад Герої сучасності. Молимося за мир у нашій державі, – підсумував Максим Черкашин».

null

 

null

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #зарваниця, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #черкашин
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: