З тернопільських аптек зникнуть ліки від болю

Опубліковано:
14 Липня, 2019
На Тернопільщині не можна буде придбати відомий спазмолітик. Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками заборонила реалізовувати препарат “Диспорт”, – пише сайт Тернополяни.

Щоправда, йдеться лише про одну серію спазмолітиків. Мова йде про лікарський засіб “Диспорт”, 500 ОД, серії N25389, виробництва “Іпсен Біофарм Лімітед”, Великобританія, з маркуванням турецькою мовою.

Рішення відомство прийняло у середу, 3 липня. У розпорядженні йдеться про те, що серію препарату заборонили через те, що ліки виробили для ринку Туреччини і вони офіційно не ввозилися на територію України.

Довідка: “Диспорт” призначають для симптоматичного лікування фокальної спастичності: верхніх кінцівок у дорослих; нижніх кінцівок у дорослих з ураженням гомілковостопного суглоба після перенесеного інсульту або травматичного ушкодження головного мозку; динамічної еквінусної деформації стопи у дітей віком від 2 років з церебральним паралічем, терапію проводять в спеціалізованих лікувальних закладах.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #аптека, #ліки, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Макс Кідрук: “Я не песиміст, а реаліст…”
15:14, 11 Квітня, 2024

Макс Кідрук: “Я не песиміст, а реаліст…”

Блоги
Найбільше читають: