Санкції проти Росії не можуть бути зняті! Їх запровадження – величезний консолідований успіх всієї держави, – Сергій Попик

Опубліковано:
14 Липня, 2019

Тема європейської та євроатлантичної інтеграції – це базове питання у філософії “Української стратегії Гройсмана”.

Майбутнє України в НАТО, оскільки членство в Північноатлантичному Альянсі – це той інструмент, який буде запобіжником всіх тих проблем, які існують сьогодні, передусім на сході. Про це в рамках публічної дискусії на тему “Безпека, оборона та деокупація у планах майбутнього парламенту” розповів радник Прем’єр-міністра України, представник партії “Українська стратегія Гройсмана” Сергій Попик.

Також він назвав проривом, якого Україна досягла за останні роки,  імплементацію Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, адже це дорожня карта руху до інтеграції з ЄС.

Торкнувся експерт і питання можливого зняття санкцій проти Росії. На його думку,  вони можуть бути зняті лише у випадку, коли агресор відведе війська та звільнить українські території. А поки цього не трапилося, підхід “Української стратегії Гройсмана” незмінний – санкції не можуть бути зняті! Вся та робота, яка була проведена стосовно запровадження санкцій, –  це величезний консолідований успіх всієї держави, яка була єдина в цьому питанні, наголосив Сергій Попик.

Коли мова йде про деокупацію Криму та реінтеграцію Донбасу необхідно розуміти, що на відновлення всього, що було втрачено там, Україні, за підрахунками міжнародних інституцій, потрібно 1,5 млрд доларів.

“Хто має фінансувати відновлення Донбасу – Україна, міжнародні донори? Ми вважаємо, що фінансувати відновлення Донбасу потрібно за рахунок окупанта, за рахунок агресора, за рахунок тих, хто вилучав активи, хто користувався інфраструктурою, хто завдав нам цих найбільших збитків”, – сказав Сергій Попик.

В питаннях інформаційної безпеки, на його думку, компромісів взагалі не повинно бути. Все, що несе з собою російський інформаційний ресурс, повинно бути заблоковано: від соціальних мереж до телевізійних і радіо каналів. І над цим сьогодні працює Уряд.

Публічна дискусія була організована громадською ініціативою “Виборча Рада UA” та громадською спілкою  “Коаліція Реанімаційний Пакет Реформ” за участю представників партій – учасників виборчої кампанії до Верховної Ради України, профільних громадських експертів, ЗМІ.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #гройсман, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #Попик, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»
20:16, 16 Квітня, 2024

Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»

Блоги
Найбільше читають: