Тернопільська «Надставна церква» святкує ювілей

Опубліковано:
13 Липня, 2019

У Тернополі,12 липня, з нагоди 30-річчя, з часу першого богослужіння у храмі Воздвиження Чесного Хреста Господнього, Правлячий Архієрей Тернопільсько-Бучацької єпархії ПЦУ Архієпископ Тихон складав щиру подяку настоятелю митрофорному протоієрею Димитрію Лисаку та парафіянам храму, які відновили життя тернопільської святині.

Після 50-річного закриття церкви радянською владою та використання її як приміщення для складу, настоятель храму отець Димитрій разом з парафіянами докладати багато зусиль у розбудові візитівки міста. Уже після перших днів, коли отця Дмитра призначили настоятелем, він згуртував тернопільську громаду для проведення літургії у храмі.

null

Фото з facebook

Храм Воздвиження Чесного Хреста Господнього у м. Тернополя, або як її ще називають у народі «Надставна Церква», має багату історію. Перші історичні відомості про церкву містяться у грамоті князя Василя Костянтина Острозького від 1570 року.

null

Фото з facebook

У храмі зберігалося чудотворна ікона Божої Матері «Тернопільської», яка була перенесена до «Середньої Церкви» – Різдва Христового, де зберігається і до сьогоднішніх днів. Під час двох світових війн церква була практично зруйнованою. Було знищено дзвіницю, цінний іконостас, розписи інтер’єру. Сучасний вигляд вона набула після реставрації у 1954 році.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #надставна церква, #тернопіль, #Храм Воздвиження Чесного Хреста Господнього
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: