Зеленський доручив відомствам Луценка і Клімкіна негайно повернути Марківа в Україну

Опубліковано:
13 Липня, 2019

Президент закликав забути політичні розбіжності та разом попрацювати задля українського військового.

Міністерство закордонних справ і Генеральна прокуратура України отримали від глави держави доручення терміново зайнятися питанням повернення до рідної країни засудженого в Італії нацгвардійця Віталія Марківа. Про це повідомляє президентська пресслужба.

“Прошу забути про політичні розбіжності між новою владою та незміненими керівниками цих відомств і докласти максимум зусиль для видачі Україні колишнього бійця батальйону Нацгвардії імені Кульчицького Віталія Марківа. До того часу доручаю українським дипломатам в Італії постійно бути на зв’язку з нашим ветераном”, – заявив Володимир Зеленський.

Як повідомлялося, італійські судді присудили українцеві Віталію Марківу 24 роки ув’язнення. Це на сім років більше, ніж просило обвинувачення. Нацгвардійця визнали винним у вбивстві італійського фотокореспондента Андреа Рокеллі та його російського перекладача Андрія Миронова в травні 2014 року під Слов’янськом.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков оприлюднив заяву, в якій зазначив, що має намір оскаржувати рішення італійського суду. Винесений вердикт український посадовець вважає ганебним. 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #зеленський, #марків
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: