Петра і Павла 2019: що не можна робити у свято

12.07.2019 08:23   Джерело: Доба
Опубліковано : Новини Тернопілля

У День Петра і Павла, як і в будь-яке релігійне свято і не тільки, варто утриматися від негативних емоцій, сварок, конфліктів, образ, пліток тощо. Замість цього краще, пробачити образу і попросити вибачення самому.

Крім того у свято апостолів Петра та Павла не бажано укладати шлюби. У церкві ж 12 липня не проводять обряду вінчання.

Існує також повір'я, що цього дня слід утриматися від купання у відкритих водоймах. В народі вірили, що у свято духи води могли забрати людину у жертву.

У День апостолів Петра і Павла під забороною:

- важка фізична праця;

- земельні та будівельні роботи;

- проведення генерального прибирання;

- вишивання, плетіння та заняття будь-яким рукоділлям;

Що можна і треба робити у свято Петра і Павла

Здавна господині напередодні свята ретельно прибирали оселю та готували смачні страви, аби після служби у церкві провести час із близькими людьми.

В деяких районах України на свято печуть спеціальну страву – мандрики. Це ласощі у вигляді пончиків або пампушок. Їх готують із борошна та сиру. Вважається, що саме цією стравою харчувалися апостоли, коли мандрували по світу із проповідями.

Риболови просять цього дня благословення, оскільки святого апостола Петра вважають покровителем рибалок, бо його батько, брат і сам він довгий час займалися рибальством.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Доба  

Коментарі