На виборах до Парламенту від Тернополя лідирує Степан Барна, – соцопитування

Опубліковано:
12 Липня, 2019

За даними дослідження проведеного на замовлення групи «Аналітики та прогнозування» опитано 502 респондента віком від 18 років і старше. Згідно із цим опитуванням на виборах до Парламенту від Тернополя лідирує екс-голова Тернпільської ОДА Степан Барна.

ЕКСПРЕС-АНАЛІЗ

Виокремлюються чотири групи кандидатів:
– перша – лідери рейтингу (С.Барна та А.Богданець)
– друга – група переслідувачів (І.Побер, Л.Бицюра, М.Черкашин)
– третя – група аутсайдерів (Б.Брич, Т.Пастух, І.Ковалик, Л.Римар, Т.Серетний, І.Сорокаліт)
– четверта – група «статистів» (всі інші кандидати)

Лідерство на ОВО №163 Степана Барни пояснюється високим рівнем особистої впізнаваності та занепокоєнням консервативної частини тернополян можливістю реваншу проросійських сил.

Високий рівень довіри до пропрезидентської партії «Слуга народу», на даний момент, дозволяє Андрію Богданцю знаходитись на другому місці рейтингу симпатій мешканців обласного центру.

Ігор Побер, за даними дослідження, очолює групу переслідувачів. Його результат пояснюється реальним стартом кампанії та «фішкою» – проведенням безкоштовного тесту для визначення рівня цукру в крові, який вже пройшли тисячі городян.

Леонід Бицюра, не отримавши публічної підтримки від Сергія Надала, змушений задовільнятися досить скромними відсотками та, відповідно, четвертим місцем у рейтингу.

Максим Черкашин замикає групу переслідувачів. Загальне «просідання» рейтингу партії «Голос» відбивається на рівні довіри до цього кандидата, попри суттєву, не формальну, підтримку міським адмінресурсом.

Що стосується група аутсайдерів, то відсотки говорять самі за себе.

null

Зауважимо, вибірка репрезентує населення міста Тернополя за статтю, віком та освітою. Метод опитування — особисте формалізоване інтерв’ю (face — to — face). Максимальна похибка вибірки не перевищує +/-1,2%. Дослідження проведено 06 – 09.07.2019 року.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #рейтинг, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: