На Тернопільщині та в Україні останнім часом активно проводяться різноманітні фести, відкриваються нові музеї та галерії. З кожним роком все з’являється все більше туристичних агенств, які потребують кваліфікованих кадрів.

У розпал туристичного сезону так відчутно нестачу професійних гідів, екскурсоводів, креативних людей.

Чи можна цього навчитись? Якщо так, то де? Кафедра документознавства і музейної справи факультету історії, політології та національної безпеки Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки вже багато років готує фахівців музейної справи, які успішно знаходять роботу за спеціальністю, не лише в Україні, а й за кордоном.

СПЕЦІАЛЬНІСТЬ 027 «МУЗЕЄЗНАВСТВО, ПАМ’ЯТКОЗНАВСТВО». Освітня програма «МУЗЕЙНИЙ МЕНЕДЖМЕНТ, КУЛЬТУРНИЙ ТУРИЗМ» передбачає підготовку менеджерів з туризму та музейної діяльності; адміністраторів і організаторів екскурсійних турів та виставкової діяльності; наукових співробітників та музейних працівників; консультантів з надання туристичних послуг та фахівців з питань культури і туризму у засобах масової комунікації.

Перспективи працевлаштування: в системі організації та  управління міжнародним та вітчизняним туризмом, музейною справою, екскурсійною діяльністю; у музейних установах, історико-культурних, історико-архітектурних заповідниках, галереях, арт-центрах; центрах розвитку культури та профільних громадських організаціях; у системі освіти; в антикварних і букіністичних салонах; засобах масової інформації.

Кваліфікація: менеджер з культурного туризму, музейної та екскурсійної діяльності, фахівець з музеєзнавства та охорони культурної спадщини.

Сертифікати ЗНО для участі у конкурсі: українська мова та література; історія України; географія або іноземна мова.

СПЕЦІАЛЬНІСТЬ 032 «ІСТОРІЯ ТА АРХЕОЛОГІЯ». Освітня програма «ІСТОРІЯ, МУЗЕЄЗНАВСТВО, ЕКСКУРСОЗНАВСТВО» передбачає підготовку істориків; археологів; науковців-дослідників історичних процесів; експертів із питань історії, культури і туризму; наукових співробітників музейних, архівних установ та виставкових центрів; екскурсоводів, адміністраторів та організаторів екскурсійних турів; управлінців освітньої та туристичної галузі.

Перспективи працевлаштування: закладах вищої освіти; загальноосвітніх і спеціальних навчальних закладах; науково-дослідних установах; структурних підрозділах Національної академії наук України; в археологічних службах, архівних установах; органах місцевого самоврядування та центральної влади; громадських організаціях; інституціях публічної історії; музеях і галереях; туристичному бізнесі та рекламних агенціях; інституціях охорони та популяризації культурної спадщини; у засобах масової комунікації; у музейних установах, історико-культурних, історико-архітектурних заповідниках; у сфері екскурсійної діяльності.

Кваліфікація: історик, фахівець з музеєзнавства, менеджер з екскурсійної діяльності, аналітик історичних процесів.

Сертифікати ЗНО для участі у конкурсі: українська мова та література; історія України; географія або іноземна мова.

Також на кафедрі готуються спеціалісти із СПЕЦІАЛЬНОСТІ 029 «ІНФОРМАЦІЙНА, БІБЛІОТЕЧНА ТА АРХІВНА СПРАВА». Освітня програма «ДОКУМЕНТАЦІЙНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ УПРАВЛІННЯ ТА ІНФОРМАЦІЙНО-АНАЛІТИЧНА ДІЯЛЬНІСТЬ», яка передбачає підготовку фахівців з інформаційної діяльності, документознавців, менеджерів інформаційно-аналітичних структур, фахівців з інформаційного забезпечення управління; спеціалістів кадрової служби; референтів; фахівців з архівної і бібліотечної справи; державних службовців в органах публічної влади та органах місцевого самоврядування; офіс-менеджерів; координаторів ділових презентацій та проектів; прес-секретарів, керівників прес-служби.

Перспективи працевлаштування: органи влади та органи місцевого самоврядування, правоохоронні структури, засоби масової інформації, науково-дослідні установи, банки та бізнес-структури, державні та відомчі архіви, сфери консалтингових  послуг (консультування керівників, управлінців з питань у сфері фінансової, юридичної та експертної діяльності) та аутсорсингу (сучасний метод організації бізнес-процесів).

Кваліфікація: менеджер з інформаційно-аналітичної діяльності, організатор діловодства, референт.

Сертифікати ЗНО для участі у конкурсі: на місця державного замовлення: українська мова та література; історія України; математика або іноземна мова;

– на платну форму навчання: українська мова та література; історія України; географія або іноземна мова.

Сторінка кафедри документознавства і музейної справи:

https://eenu.edu.ua/uk/chairs/dokumentoznavstva-i-muzeynoyi-spravi

null

 

null

Тетяна Яцечко-Блаженко

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #музейник, #навчання, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #освіта, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: