Людей з інвалідністю на фестиваль «Файне Місто» безкоштовно возитиме соціальне таксі

Опубліковано:
10 Липня, 2019

Впродовж останніх років фестиваль “Файне Місто” популяризує доступність для людей з інвалідністю. Для гостей фестивалю з посвідченнями першої та другої групи і особи, що їх супроводжує, вхід на фестиваль буде безкоштовним. А пред’явники посвідчення третьої групи інвалідності можуть потрапити на музичну подію року, оплативши лише 50% вартості квитка.

Нагадаємо, фестиваль “Файне місто” відбудеться 25-28 липня на території Тернопільського іподрому. 

– Для особливих фестивальників облаштують відповідну інфраструктуру, – каже координатор громадських проектів громадського об’єднання “Файне.UA” Юрко Кулик. – Зокрема, люди з інвалідністю першої групи та особа, що їх супроводжує, зможуть скористатися послугами соціального таксі, яке курсуватиме від зупинки громадського транспорту на вулиці Львівській та Залізничного вокзалу до локації фестивалю і в зворотному напрямку. Для комфортного пересування територією «Файного міста» на візках організатори передбачили спеціальні прорезинені доріжки, які з’єднають усі локації фестивалю. А щоб особливі гості могли безперешкодно насолодитися виступами запрошених зірок, поряд із головною сценою для них облаштують спеціальний подіум. Подбали організатори і про вбиральні, пристосовані для людей з інвалідністю. 

З метою формування у відвідувачів толерантного ставлення до людей з інвалідністю на фестивалі облаштують «Територію можливостей», де кожен охочий зможе зіграти у баскетбол на візку чи пройти лабіринтом з тростинкою із зав’язаними очима, додає Юрко Кулик. 

– Для формування дружнього відношення молоді до навколишнього середовища на фестивалі втілять ряд еко-ініціатив, – каже він. – Зокрема, на території «Файного міста» облаштують три острівці із баками для різних видів твердих побутових відходів. Першим кроком до формування екологічної свідомості є вміння сортувати сміття, відтак усі гості фестивалю матимуть таку можливість. Працюватимуть на території фестивалю і еко-волонтери.  

До реалізації ініціативи уже долучились організації ГО Файне.UA та благодійний фонд “Карітас Тернопіль”.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #інвалід, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #таксі, #тернопіль, #тернопільські новини, #файне місто, #фестиваль
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: