У Чорткові діти попросили у Володимира Гройсмана соціальне таксі

Опубліковано:
10 Липня, 2019

Незабаром у Чортові запрацює соціальне таксі. Для того аби придбати автомобіль, орієнтована вартість якого 200 тис. грн, міський голова разом із дітьми звернулись до безпосередньо до прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана.

Скористатися постановою Кабінету Міністрів України про придбання за кошти державного бюджету при співфінансуванні з місцевих бюджетів спеціалізованих автомобілів для людей з інвалідністю жителі міста не змогли. Адже це стосується лише об’єднаних територіальних громад. Тому міський голова Чорткова звернувся прямо до прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана. Разом із дітьми зі міського комунального центру комплексної реабілітації осіб з інвалідністю «Дорога в життя», вони записали відео звернення в якому розповіли про необхідність придбання такого автомобіля та попросили посприяти у розв’язанні проблеми. В результаті чого до чинної постанови внесли зміни, згідно з якими міста обласного значення із населенням до 50 тис. осіб теж можуть претендувати на придбання спеціалізованого автомобіля.

null

 Фото з facebook

Однією з умов для отримання авто залишається створення служби з перевезення осіб з інвалідністю. Уже сьогодні, на засіданні позачергової 62-ї сесії Чортківської міської ради, депутати прийняли відповідне рішення. Як запевняють в Чортківській міські раді уже зовсім скоро в місті буде їздити соціальне таксі.

До слова, соціальне таксі є необхідним транспортом для закладів міста де навчаються та перебувають діти з інвалідністю – комунального центру соціальної реабілітації осіб з інвалідністю «Дорога в життя» та благодійного центру «Дім милосердя».

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Володимир Гройсман, #Кабінет Міністрів України, #прем’єр-міністр України, #соціальне таксі, #тернопільщина, #чортків
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: