У Тернополі відновлюють роботу комбайнового заводу (Відео)

Опубліковано:
10 Липня, 2019

Тернопіль славився своїми промисловими гігантами, серед яких були “Текстерно”, фарфоровий завод, “Сатурн”, “Оріон”, “Промінь” і, звичайно, комбайновий завод.  Тернополяни нині закономірно ставлять питання про відновлення роботи промислових підприємств та створення нових робочих місць – основи економіки міста та країни.

“На території колишнього комбайнового заводу вже зараз створюється Тернопільський індустріальний кластер, який об’єднує десятки підприємств дуже різних галузей: від машинобудування до металообробки, від швейних цехів – до логістичної діяльності та асфальтного й бетонного заводів, – зазначає кандидат у народні депутати України від об’єднаних сил націоналістів у Тернополі Леонід Бицюра. – Звичайно, сьогодні підприємства працюють зовсім на інших, сучасних технологіях, модернізованому обладнанні”.

“Мета кластеру – згуртування успішних та працьовитих людей, які бажають змінити інфраструктуру міста та життя тернополян, – наголошує керівник Тернопільського індустріального кластеру Ольга Павленко. – Це вже відображено у створенні спортивного комплексу, закладів громадського харчування, різноманітних сфер послуг. Відновлено виробничі площі: від металообробки – до ІТ-сектору”.

Місто виділило кошти для проведення тролейбусних ліній, аби здійснювати  довезення робітників в зону Тернопільського індустріального кластеру. Гострою залишається проблема підбору працівників. Обговорюється питання облаштування робітничих гуртожитків.

“Тернопіль поступово розвивається. Але нам потрібна дієва підтримка майбутнього Кабміну та Парламенту. Тому сьогодні важливо зробити надійний вибір для того, щоб Тернопіль став прикладом для інших міст України”, – констатує Леонід Бицюра.

 

Вікторія ОТАМАНЧУК

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #бицюра, #комбайновий завод, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: