На Тернопільщині капелан проводить особливі служби для людей з вадами слуху

Опубліковано:
10 Липня, 2019

Служба Божа на мові жестів. Тернопільський священик у незвичний спосіб проповідує слово Боже. Жестами він і поєднує долі закоханих, які хочуть взяти шлюб, і сповідає, і навіть готує дітей до першого причастя. А спонукало його до цього власна історія – донька, яка не чує. 

Його особиста трагедія стала благословенням для інших. Отець Ігор Шкодзінський на мові жестів править Службу Божу, дає шлюб нареченим, хрестить немовлят та готує дітей до першого причастя. Щонеділі та під час великих свят у церкві Божої Матері Неустанної помочі о 13-ій годині Свята літургія – для нечуючих людей. Парафіяни моляться і співають жестами. Служба скорочена удвічі, для зручності нечуючих. 

– Наприклад Святу Літургію я повинен, зважаючи на те, що люди не можуть довго дивитися і дуже швидко втомлюються я повинен був спростити її до півгодини часу службу Божу разом з проповіддю, – капелан для людей з вадами мови і слуху Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ отець Ігор Шкодзінський.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Ігор Шкодзінський, #навчання, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #урок
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: