На Тернопільщині виявили 42 незаконні посіви нарковмісних речовин

Опубліковано:
9 Липня, 2019

З них 33 – вирощування маку і 9 – конопель у Бережанському, Гусятинському, Теребовлянському та Бучацькому районах. 580 рослин маку та 150 конопель поліцейські вилучили. В області триває операція «Мак», метою якої є виявлення незаконних посівів.

У поліції нагадують: згідно чинного законодавства посів та вирощування снодійного маку, конопель дозволяється лише спеціалізованим підприємствам, які отримали ліцензію на здійснення відповідних видів діяльності.

За виявлення на присадибній чи дачній ділянці: від 100 до 500 рослин маку або від 10 до 50 конопель загрожує кримінальна відповідальність за ч.1 ст.310 ККУ (штраф до 8500 гривень, або арешт до 6 місяців, або обмеження волі до 3 років); понад 500 рослин маку або понад 50 конопель –  кримінальна відповідальність за ч.2 ст.310 ККУ (покарання від 3 до 7 років позбавлення волі).

За матеріалами відділу комунікації поліції Тернопільської області

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #мак, #наркотик, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: