У Тернопільському ставі низький рівень кисню вбиває риб

08.07.2019 16:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Анастасія Флейтута

У зв’язку зі загибелі риби у парку «Топільче» відбулося засідання комісії питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій за участі експертів та екологів.

Під час обговорення проблеми спеціалісти представили результати дослідження взірців води у ставі та у водоймах в парку «Топільче». Експертною групою не було виявлено ніяких забруднювальних речовини, натомість дослідження показало, що вміст кисню у водоймах знизився.

«Внаслідок підвищення температури повітря, рівень кисню у воді помітно знизився, що призвело до цвітіння водоростей та спричинило задуху і через це загинули мальки риби», – зазначив професор біологічних наук Тернопільського національного педагогічного університету Василь Грубінко.

Для того щоб оновити водойми у парку та збільшити надходження води та кисню у ставі, фахівці вивчають можливість відновлення природних свердловин. Також, аераційний фонтан, який був влаштований на ставі минулими роками, виконує функцію очищення води та наповнення її киснем саме у тих місцях, де вода є найбільш «стоячою», тому на комісії вирішено збільшити кількість робочих годин фонтану, і відтепер він працюватиме до 23:00 год.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі