Як на Тернопільщині боряться із небезпечною рослиною?

Опубліковано:
7 Липня, 2019

На Тернопільщині зацвів небезпечний борщівник. Рослина утворює загрозливі зарості на узбіччях доріг. Щороку площа цих насаджень збільшується і загрожує людям. Зокрема, рослина може викликати алергію або ж нанести опіки. Як боротись з борщівником та які служби викликати, щоб його ліквідувати, дивіться у сюжеті Т1 Новини.

Ось так борються з борщівником на узбіччі автошляху Львів-Тернопіль. Рослина досягла такої висоти, що скосити її в ручну майже неможливо, для цього потрібна спецтехніка. У службі автомобільних доріг кажуть, подібних місць, де біля дороги масово розрісся борщівник в області багато. Справжні плантації борщівника можна побачити і на дорозі в напрямку до Почаєва. Фахівці кажуть небезпечну рослину планують зрізати на усіх дорогах державного значення.

– Викошування борщівника це специфічна робота, бо ця рослина агресивна так скажемо і можуть бути хімічні опіки. І тому люди, які викошують його, повинні мати і мають спецодяг, – каже заступник начальника Служби з ремонту й утримання автомобільних доріг в Тернопільській області Юрій Іваниця.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #борщівник, #небезпека, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: