У Тернопільській області функціонує громада «на сто мільйонів»

03.07.2019 20:43   Джерело: Т1 Новини
Опубліковано : Новини Тернопілля

Байковецька об'єднана територіальна громада була заснована у 2015 році. За кілька років вона стала однією з лідерів на Тернопільщині. Тут ремонтують дороги, дбають про належне освітлення та інфраструктуру в цілому. Днями у громаді відбувся звіт сільського голови про виконану роботу у 2018 році. Що вдалось змінити за минулий рік - детально аналізували журналісти Т1 Новини.

Освітлення вулиць, нові спортивні майданчики та пільгове перевезення. У Байковецькій громаді підсумували результати роботи за 2018 рік. Тут кажуть, до об'єднання бюджет сіл сягав близько 3 мільйонів гривень. У 2018 році він становив вже майже 103 мільйони. Тим часом як на 2019 рік бюджет заплановано у розмірі понад 117 мільйонів гривень. За минулий рік у громаді було багато здобутків. Серед них - покращення у медичній сфері.

- Безперечно пишаємось ми тим, що нам вдалось виконати практично на 100% ті завдання, які ми ставили перед собою. Ми покращили умови для проживання наших громадян в галузі медицини. В нас є непогана сільська місцева амбулаторія, яка надає високу якість в частині проведення аналізів крові, біохімічних аналізів крові, - каже голова Байковецької ОТГ Анатолій Кулик.

Пріоритет громади - відновлення і ремонт доріг. Зокрема, у 2018 році, каже Анатолій Кулик, на ці потреби було виділено більше 6 мільйонів гривень. Чоловік наголошує, сума немала, однак якщо врахувати, що ціни на матеріали постійно зростають, то вирішити усі проблеми пов'язані з ремонтом доріг у 2018 не вдалось повністю.

- Ми провели благоустрій території біля будинку культури у селі Лозова, постелили бруківку, відкрили сільську обсерваторію, - каже Анатолій Кулик.

На досягнутому у громаді зупинятись не збираються і вже планують виконати безліч справ у 2019 році. Зокрема, в серпні готуються відкрити сучасний ЦНАП. Гроші на реконструкцію будівлі виділили з місцевого бюджету. Також розпочинається і друга черга будівництва тротуару по вулиці Корольова. А тим часом у Гаях Ходорівських будують нове міні-футбольне поле.

Змінюють громаду і самі мешканці. Зокрема, у минулому році жителі сіл мали змогу вносити пропозиції щодо реалізації проектів, запропонованих ними. У результаті голосування, що проводилось на сайті сільської ради, перемогли проекти, які стосуються відновлення пам'ятника-могили воїну УПА Євгену Розвадовському, встановлення вказівників назв вулиць та банерів з картою села Гаї-Гречинські та придбання проектно-проекційної установки. Усі проекти будуть реалізовані впродовж 2019 року.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Т1 Новини  

Коментарі