Соціологи назвали тернопільську «трійку» виборчих перегонів

Опубліковано:
3 Липня, 2019

Політсила Святослава Вакарчука «Голос» раптово втратила 2%, зараз її показник 7,5% – це четверта сходинка у рейтингу партій.

У Тернополі молодіжний лідер-кандидат від «Голосу» Максим Черкашин має трохи кращі позиції за свою партію – він займає третю сходинку серед кандидатів-мажоритарників з показником у 13,4%.

Виріс протягом останніх тижнів рейтинг партії «Європейська солідарність». І якщо політсила ще наближається до другого місця з показником 10, 8%, То у цей же час у Тернополі на другому місці вже закріпився кандидат-мажоритарник від цієї ж політсили: Степан Барна – 17,1%.

Цікавим у розрізі Тернополя і України є рейтинг «Батьківщини». Партії не вистачає позицій, щоб подолати прохідний бар’єр, бо вона втратила 1,3% і має показник лише 4,2%. У цей же час її кандидат у Тернополі має більший особистий рейтинг: Богдан Брич – 9,2%.

До тернопільської «п’ятірки» також потрапив свободівець Леонід Бицюра з показником – 7,6%. Хоча на загальноукраїнському рівні націоналісти явно втратили свої колишні позиції – ВО «Свобода» має 1% і динаміка від’ємна.

Лідером, наразі, як серед партій в Україні, так і серед тернопільських кандидатів в одномандатному окрузі №163 залишається «Слуга народу». Партія має 44,1%, а її тернопільський кандидат директор птахофабрики Андрій Богданець – 20,3%.

Загалом переважна більшість партій демонструють негативну динаміку показників підтримки. Серед політичних сил, які долають 5-й бар’єр, лише у «Європейської Солідарності» соціологи зафіксували зростання популярності – за три тижні її рейтинг збільшився на 4%. Соцопитування також опитало респондентів щодо очікування першочергових кроків від новообраної Верховної Ради. Як з’ясувалося, найбільше від народних депутатів українці чекають завершення війни на Донбасі (51,7%) та підвищення зарплат і пенсій (30,7%).

null

*Дані рейтингу партій базуються на результатах соціологічного опитування, проведеного міжнародною компанією Edison Research разом з Київським міжнародним інститутом соціології на замовлення газети «Сегодня».

** Рейтинг тернопільських кандидатів складено на основі дослідження РВ Соціологічної асоціації України, ГО «Інтелектуальний штаб громадянського суспільства», проведеного з 28 червня по 1 липня 2019 року.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #партія, #рейтинг, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: