Жертви дискримінації зможуть отримати правову підтримку у Львові

02.07.2019 09:43   Джерело: LvNews
Опубліковано : Новини Тернопілля

Проект  «Просування європейських принципів толерантності та недискримінації в повсякденне життя української громади», що здійснюється за підтримки Відділу преси, освіти та культури Посольства США в Україні, реалізовує Регіональний громадський благодійний фонд «Право і Демократія». 

В рамках проекту  планується провести моніторинг випадків дискримінації, надавати правову допомогу жертвам дискримінації, провести серію тренінгів з метою підняття розуміння природи дискримінації, протидії її проявам та підвищення толерантності у суспільстві, розробити інформаційні матеріали, допомогти громадським організаціям у підготовці проведення ними адвокаційних кампаній та подати свої пропозиції і рекомендації щодо недопущення випадків дискримінації на розгляд органів державної влади та місцевого самоврядування.

«Питання толерантності та недискримінації часто піднімаються у роботі громадської юридичної приймальні нашої організації. Ми констатували випадки дискримінації за ознакою статі та інвалідності. Однак, на додаток до існуючих видів дискримінації, частіше з’являються випадки дискримінації внутрішньо переміщених осіб, а також за віком, і навіть за політичні погляди та переконання» - заявив під час презентації керівник проекту Віталій Разік. 

До реалізації проекту будуть залучені громадські організації, благодійні організації та громадські активісти з різних куточків нашої держави, що об’єднані в мережу правозахисних організацій та коаліцію регіональних ініціатив «ТОЛОКА«. «До нашої діяльності можуть долучатися інші організації, які висловлять своє бажання просувати європейські принципи толерантності та недискримінації у повсякденне життя української громади.» - повідомив голова правління РГБФ «Право і демократія»,  юрист проекту Андрій Бурий.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: LvNews  

Коментарі