У столиці відбувся Другий Благодійний Вечір на підтримку Центру Анни Київської

Опубліковано:
28 Червня, 2019

25 червня 2019 р. у Києві пройшов Другий Благодійний Вечір на підтримку Центру Анни Київської, партнером якого виступив Благодійний фонд «Повір у себе» співнінвестора платформи «Бізнес 100» Віктора Іванчика та дружини Ірини Іванчик. Завдяки жертовній праці і вірі таких соціально відповідальних людей спільний історичний проект і втілюється в життя.

Вечір об’єднав більше двохсот представників державних, дипломатичних, громадських та культурних відомств. Публічні люди, політики, зірки та відомі українські бізнесмени – цього вечора усіх об’єднала ідея збереження та зміцнення позицій потужного «форпосту» української культурної дипломатії у Західній Європі. Вже другий рік поспіль захід, на підтримку Центру Анни Київської, збирає людей, які прагнуть підтримати і розбудувати пам’ять про відому українку, історичну постать, сильну особистість та жертовну жінку.

null

Захід відбувся під патронатом владики Бориса Ґудзяка — архиєпископа та митрополита Філадельфійської архиєпархії Української Греко-Католицької Церкви, за участю українських та міжнародних жертводавців Центру Анни Київської. Під час вечора владика Борис виступив з потужною і мудрою промовою. Він нагадав, що Україна – не бідна родичка Європи, а її донор. Ми вливаємо сильну кров і б’ємося за цінності, які колись об’єднали європейські народи в єдине ціле.

null

Історія Центру розпочалася у 2013 році, коли представники української діаспори Вікторія Делленжер і Анна Кантер під патронатом митрополита Ґудзяка залучили кошти десятків українських бізнесменів і діаспорян, щоб викупити будівлю католицької церкви у містечку Санліс (неподалік Парижа), де жила і правила українська княжна. 

«Центр Анни Київської – це не стільки місце, скільки ідея та міжнародна мережа, – пояснює співзасновниця центру Вікторія Деллінджер. – Центр, як платформа, займається системною роботою через різні проекти, які розповідають про минуле, відкривають наше сьогодення і долучають українців до формування європейського та світового майбутнього. Саме це наша мета».

Минулого року на Першому Благодійному Вечорі було зібрано 5,5 млн грн на проведення реставраційних робіт.

null

Як зазначила Марина Порошенко, голова ради Благодійного фонду Петра Порошенка, сьогодні культурна дипломатія – це питання національної безпеки і ми повинні захищати свою історію, свою культуру і боротися за своє європейське майбутнє.

null

Другий Благодійний Вечір відвідав і меценат та Віце-президент Міжнародної торгової палати ICC Ukraine Тарас Демкура, який розповів про своє знайомство з цим історичним проектом.

«У 2013 році під час виставки робіт Пінзеля у Луврі, яка відбулася в капличці Шапель, завдяки Вікторії Деллінджер я познайомився з владикою Борисом Гудзяком, який запросив на інтронізацію в Notre Dam De Paris. Там ми заприятелювали з львівською спільнотою. Тоді спільними зусиллями ми придбали історичну будівлю, що зробило можливим започаткування Центру Анни та Церкви Святих Бориса і Гліба у Франції.

Ці місця – знак вшанування Анни Київської та нагадування про тісний зв’язок двох європейських країн», – розповів меценат.

null

На таких заходах прививаються національні цінності, тут створюється сила нації, відбувається поєднання сил, які рухають наш народ до самовизначенності і самоповаги, переконаний Сергій Позняк, власник і генеральний директор групи компаній FGK Financial Group.

Загалом гості вечора мали змогу ознайомитися з роботою, що була проведена протягом року, дізнатися про плани та стратегію подальшої діяльності, зануритися у філософію цього дивовижного проекту, який вже більше п’яти років об’єднує глобальних українців та неукраїнців з різних країн та континентів.

null

Участь у подібних заходах – це можливість долучитися до побудови потужного осередку української культури та дипломатії у центрі Європи та показник соціальної відповідальності.

null

 

null

 

null

 

null

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Демкура, #київ, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: