Нові вимоги до будівництва, постійне стрімке зростання цін на носії енергії призвели до необхідності додаткового теплового захисту фундаментів та фасадів. Утеплення будинку у Тернополі актуальне як ніколи. Жоден господар не стане встановлювати опалювальне обладнання до тих пір, доки не приведе до ладу фасад та фундамент.

Куди уходить тепло

Згідно з дослідженнями компаній-забудовників, звичайний цегляний будинок здатен втрачати до 40% виробленого тепла тільки через стіни. Вікна можуть подарувати вулиці ще 14-16% тепла, приблизно 12% приходиться на вентиляцію, дах та підвал здатні відібрати ще близько 15% тепла. Виходить, аби зекономити кошти та зберегти в будинку гідний мікроклімат, треба займатись утепленням.

null

Найефективнішим методом утеплення вважається застосування зовнішніх багатошарових систем утеплення. Серед доступних матеріалів на ринку України найбільш популярними стали базальтова вата, скловата та пінопласт. Підрахунки показують, що за допомогою цих матеріалів та грамотних систем цілком можливо зекономити до 55-60% енергії, яка іде на опалення.

Чинники, за яких утеплення необхідно

null

Для комфортного проживання в будинку достатньою вважається температура на рівні +20 °C у теплий період року. Взимку бажано підвищити температуру у помешканні, але разом з тим ми прирікаємо себе на додаткові витрати. Тож окрім економії існує ще декілька причин, аби утеплити стіни:

1. Підвищення рівня теплоефективності. Є таке поняття, як теплова інерція. Наприклад, ми прогріли будинок до достатньої температури, котел вимкнувся. Як довго протримається температура в будинку, залежить тільки від якості утеплення стін. Чим вищий рівень теплової інерції в будинку, тим менше коштів іде на опалення.

2. Підвищення експлуатаційного періоду фасаду. Іншими словами, утеплюючи будинок, ми захищаємо фасад від перепадів температури, снігу, дощу, вітру. Це важлива функція утеплення, тому що багато будинків, особливо блоковий та цегляних, страждають через атмосферний вплив.

3. Усунення можливих недоліків, яких було допущено під час будівництва. Утеплений фасад прикриє усі видимі проколи будівельників. До того ж, будь-який будинок з часом буде осідати, що приводить до появи тріщин. А виглядають вони не дуже охайно.

4. Економія на товщині стіни. Якщо вірно розрахувати утеплення під час проєктування будинку, можна добре зекономити на будівельних матеріалах. Для довідки, теплова ефективність 5 см утеплювача приблизно співвідносна з цегляною стіною завтовшки 60-65 см.

До того ж під час утеплення ми маємо змогу зробити будь-який дизайн фасаду, будь-якого кольору та будь-якої фактури.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #будинок, #матеріали, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тепло, #тернопіль, #тернопільські новини, #утеплення
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: