Тушковані козарики та голубінки на шкварках із свіжими помідорами, з томатною пастою та аджикою

26.06.2019 08:13   Джерело: TeNews
Опубліковано : Віктор Аверкієв

Під час літньої пори і в нинішній час, коли йдуть рясні дощі з грозами, грибники посилено збирають дари природи - гриби різних видів. Пропонуємо незвичний, але досить простий  рецепт приготування тушкованих грибів.

В нашому краї козариками називають підберезовики, а голубінками – сироїжки.

Інгредієнти страви: приблизно 1 кг вище вказаних очищених грибів, цибуля ріпчаста 1-2 головки, 2 столові ложки свинячого смальцю зі шкварками, по 1 чайній ложці томатної пасти та гострої аджики, сіль, чорний перець пекучий та духмяний, лавровий лист – до смаку.

Приготування страви. Очищені гриби відварюють протягом 30хв, перед тим зливши першу воду після закипання. Промивають струменем холодної води на друшляку і розміщують на нагріту пательню із шкварками та смальцем. Коли гриби підсмажуються, то в той час січуться тонкими кружальцями головки цибулі та перемішуються з грибами на пательні. Суміш підсмажують до видимої сухості грибів та до золотистого кольору цибулі, а потім заливають водою до повного покриття грибів. Коли все закипіло, то додають сіль, бубки чорного перцю і лавровий лист до смаку. Вже після перемішування слід покласти по 1 чайній ложці томатної пасти та аджики і знову перемішати. Тушкувати гриби до 15-20хв. Ось і страва готова. Смачного!

null

 

null

 

null

 

null

Примітка:1.Для описаної страви підійдуть любі гриби. 2.Також можна використати мелену суху солодку паприку, томатний соус тощо. 3. Щобвідчути смак проготованихгрибіввповній мірі, бажаногарніру(наприклад, бараболі) давативдвічіменше.

Віктор Аверкієв, фото автора


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  



Загрузка...