Через невчасну долікарську допомогу на Тернопільщині померла 11-річна дівчинка

28.06.2019 07:13   Джерело: Тернопіль1
Опубліковано : Новини Тернопілля

Померла під час виступу на сцені. Тоді люди відзначали різдвяні свята, а в сім'ї пані Галини оплакували непоправну втрату. Історія одинадцятирічної Дарини із Бариша Бучацького району сколихнула всю Тернопільщину. Т1 Новини вирішили продовжують серію історій сімей, які втратили близьких.

28 грудня минулого року у школі, дівчинці під час виступу на сцені раптово стало погано і вона знепритомніла. Мама каже, жодних проблем зі здоров'ям у доньки не було.

"Вчитель підняв її, похлюпали водичкою. Вчителі виносять її на вулицю, на лавку. Дитина холодна на морозі, і вони в паніці", каже мати Галина Димчук-Олійник.

Пані Галина розповідає, на момент трагедії шкільної медсестри у навчальному закладі не було. Медпункт був зачинений, тому ніхто не міг знайти жодних медикаментів. Сама ж жінка разом із чоловіком була на Хмельниччині у родичів, а про те що трапилось, мамі повідомила однокласниця Даринки.

"Я кричу: шукайте ліки, робіть щось. А через 200 метрів сільська амбулаторія і яка би вона не була, але спирт нашатирний 100% є. Ніхто не додумався взяти дитину на руки і бігти до тої лікарні. Зателефонували до фельдшерки, вона сказала, що хворіє. Взяв трубку її чоловік, підіть в аптеку коліть", продовжує пані Галина.

На прохання однокласника потерпілої на допомогу прибігла його мама, медсестра місцевого геріатричного будинку. Але дорогоцінний час невблаганно збігав. Шкільна медсестра прийшла вже під кінець, зі слів пані Галини, жодної медичної допомоги вона не надала. Біологічну смерть зафіксували фельдшери Бучацької "швидкої", які приїхали через 48 хвилин після виклику.

Майже відразу після трагедії звернулись у поліцію. Відкрито кримінальне провадження триває досудове розслідування.

"За висновками усіх експертиз там була проблема із серцем. Люди повинні також бути навчені, знати що робити в таких ситуаціях", каже громадських активіст, екс-радник голови ТОДА з медичних питань Володимир Кулак.

Тепер сім'я кожного дня приходить на кладовище до Даринки, односельчани ще до сьогодні приносять квіти та іграшки. Пані Галина каже, не має права опускати руки, та стоятиме до останнього, аби винних покарали.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Тернопіль1  

Коментарі