Борщівські майстрині вишивають сорочку для українського політвязня Балуха

Опубліковано:
23 Червня, 2019

У Борщівському краєзнавчому музеї запрацювала жива майстерня з вишивання сорочки для українського політв’язня, кримчанина Володимира Балуха, – пише сайт Тернополяни.

Ініціатором проекту виступила ГО «Гільдія народних умільців «Перлина», яка співпрацює з музеєм. Кожен член «Гільдії» долучився матеріально до створення вишиванки, – повідомляють на сайті облради.

 

Завідувачки методичного сектора музею Наталія Николин розповіла, що відшиватимуть візерунки із борщівської давньої сорочки 1930-х років з колекції музею. Ця вишиванка належала активісту, патріоту, уродженцю краю Степану Фещуку.

26 червня сорочку перевезуть до Києва, щоб передати волонтерам, які перешлють її родині в’язня.

Зазначимо, Володимир Балух – український громадський активіст, фермер, після 2014 року залишився громадянином України, відмовившись від російського громадянства. Він відомий своєю проукраїнською позицією. Балух постійно піддавався тиску з боку співробітників окупаційних силових структур та місцевої окупаційної адміністрації, зокрема за вивішування прапора України на своєму будинку і за участь в проукраїнських акціях. Влада окупаційного Криму затримала Володимира Балуха у грудні 2018 року.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Балух, #вишиванка, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: