Міноборони скорочує понад 1000 військових лікарів і медсестер

22.06.2019 10:43   Джерело: milnavigator
Опубліковано : Новини Тернопілля

Міністерство оборони України видало указ про скорочення понад тисячі медичних посад у військових шпиталях, про це заявила нардеп Оксана Корчинська під час години запитань до уряду в Раді, передає Depo.ua.

“Звертаюся до Міністерства оборони. Про що думало міністерство оборони, Генеральний штаб, коли видали указ про скорочення понад тисячі медичних посад у військових шпиталях? За п’ять років вони прийняли понад 12 тисяч поранених. У нас щодня є поранені і травмовані. Ви збираєтеся скоротити ці посади на користь тилової служби. Ви розумієте, що це призведе до закриття низки лікувальних і реабілітаційних центрів? Ви зараз скоротите найкращих військових лікарів і медсестер нашої країни під час війни. Ви зруйнуєте наші можливість в порятунку військових в Україні. Прошу пояснення”, – сказала Корчинська.

 
 

Представник Міноборони попросив надіслати офіційний запит і запевнив, що сьогодні ж з’ясує всі обставини і відповість депутатці по телефону.

Нагадаємо, минулої доби збройні формування Російської Федерації 18 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі, поранивши трьох і травмувавши двох українських бійців.

Довідка з Вікіпедії — вільної енциклопедії: Оксана Анатоліївна Корчинська (нар. 17 листопада 1970) — українська громадська діячка, волонтерка, Народний депутат України 8-го скликання, на дострокових парламентських виборах 24-й номер в списку Радикальної партія Олега Ляшка, дружина Дмитра Корчинського.

Оксана Корчинська голова опікунської ради «Охматдит», була координатором волонтерських медслужб спецбатальйонів «Азов» та «Шахтарськ». Тривалий час є координатором цивільного штабу АТО з медицини, багато часу проводить в зоні бойових дій на сході України.

З 27 листопада 2014 року — народний депутат України, пройшла за списком «Радикальної партії Олега Ляшка» (№ 24 у списку) на позачергових парламентських виборах-2014 року.

Перший заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я, співголова групи з міжпарламентських зв’язків з Італійською Республікою, член групи з міжпарламентських зв’язків з Державою Катар.

 

Оксана Корчинська та Андрій Лозовий є авторами законопроекту про перейменування Росії на Московію та про розрив дипломатичних відносин з Росією.

Чоловік Корчинський Дмитро Олександрович — голова партії «Братство»; син Данило (1990).


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: milnavigator  

Коментарі