Загальний протестний потенціал українців на сьогодні не є високим, – Копилець

Опубліковано:
22 Червня, 2019

Українські студенти знову довели, що свою гідність готові відстоювати до остаточної перемоги. Про це заявила політконсультант Надія Копилець, коментуючи результат протестів студентів Київського Національного університету Шевченка.

Студенти та випускники Університету влаштували пікет з вимогою відсторонити від посади у даному виші колишнього заступника глави Адміністрації президента при Януковичі Андрія Портнова.

«Як і восени 2013 року, молодь активно продемонструвала своє невдоволення рішеннями влади, і довела що не буде миритися з реваншем режиму Януковича. Попри те, що аналітики часто відзначають політичну пасивність української молоді, вона, як і 5 років тому, здатна мобілізовуватися у критичний момент», – зазначає експертка.

У той же час, за її словами загальний протестний потенціал українців на сьогодні не є високим.

«Активно проявляти протест готові, радше, окремі соціальні групи. І це виправдано. Адже суспільство загалом втомлене від нестабільності в країні. Проте, коли навіть ситуативно інтереси розрізнених, на перший погляд, груп збігаються – вони здатні до гуртування», – зауважує Надія Копилець.

Нагадаємо, 19 червня колишній перший заступник голови адміністрації Віктора Януковича, Андрій Портнов поновився на кафедрі конституційного права юридичного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Це стало причиною студентського протесту та викликало суспільний резонанс. Після пікетування під стінами Червоного корпусу, студенти влаштували сидячий протест під кабінетом ректора і, коли дізналися, що той не приїде, вирішили ночувати в стінах університету. Під натиском громадської думки та непохитної позиції студентів, ректор КНУ Леонід Губерський звільнив А. Портнова з посади професора.

19 травня цього року А. Портнов, повернувся в Україну після п’ятирічної відсутності. У 2014 році Портнов виїхав з України, певний час проживав у РФ, а потім переїхав до Відня.

У березні 2018-го СБУ порушила справу про державну зраду щодо екс-заступника глави АП часів Януковича Портнова.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Копилець, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #студенти, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: