Тернополяни просять не демонтовувати газетний кіоск

21.06.2019 09:13   Джерело: TeNews
Опубліковано : Катерина Богуславська

«Залишити кіоск преси на вулиці Сагайдачного, 4», - таку петицію зареєстрували на сайті Тернопільської міської ради.

«Залишити кіоск преси на вулиці Сагайдачного, 4 — навколо Державного архіву Тернопільської об-ласті. 

Кіоск підприємства ТзОВ «Торгпреса» розташований саме на цьому місці більш ніж 40 років. 

Увесь цей час мешканці міста та його гості у зручному для себе місці могли придбати практично будь-яке періодичне друковане видання України. Зручність розташування саме для покупців, намагання працівників завжди ввічливо задовільнити попит зробили кіоск звичним та важливим атрибутом центральної пішохідної алеї нашого міста. 

Зараз приймається рішення про його демонтаж. Водночас, з невідомих причин, встановлений зовсім нещодавно кіоск, де продається кава і кілька газет, вирішено залишити. 

На сьогодні в Україні діє Постанова Верховної ради України 16 від січня 2009 року N 901-VI «Про запровадження мораторію на виселення редакцій друкованих засобів масової інформації, закладів культури, у тому числі бібліотек, видавництв, книгарень, підприємств з розповсюдження книг та преси» 
Звертаємося до Тернопільської міської ради та депутатів — обранців громадян-мешканців Тернополя з проханням залишити кіоск на місці», - зазначає у петиції її автор Олег Наумов.

Нагадаємо, щоб цю петицію розглянули у міській  раді – за 30 днів вона має зібрати 300 підписів.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі