«Медове Тернопілля» – відтепер родзинка Великогаївської ОТГ

18.06.2019 22:13   Джерело: TeNews
Опубліковано : Валентина Семеняк

ІІ Міжнародний етнофестиваль "Медове Тернопілля" відбувся. Тривав від 15 по 17 червня. Що вразило особисто мене? Масштаб задіяних людей і колективів в організації цього дійства. Керівництво Великогаївської ОТГ (голова – Олег Кохман), спілка пасічників-бджолярів Тернопільщини (голова- Юрій Березовський, директор ПП «Агрон»)  – основний тягар ліг на їхні плечі.

 Побувала я на конференції, яка відбувалася у Гаю Кобзаря на Співочому полі. Прозвучали цікаві доповіді – науково обгрунтовані про перспективне майбутнє бджільництва у виступах президента Всеукраїнської спілки пасічників – Володимира Стретовича та голови братства бджолярів Землі Волинської «Ройовий Стан» – Володимира Дмитрука. Присутніх привітали Олег Кохман та Юрій Березовський.

 Наступного дня, в неділю, було велике і значуще у житті кожного християнина свято – Святої Трійці. Тож гості фестивалю, які приїхали з різних куточків України (а ще  – з Молдови, Білорусі, Німеччини ) пішли до місцевої греко-католицької церкви Пресвятого Ісусового Серця на Службу Божу. Опісля урочиста колона-хода із "бджолиними" та церковними хоругвами вирушила до стадіону, де згодом упродовж дня й відбувалося головне дійство. Незважаючи на пекельну спеку, присутні знайомилися з виставковими ятками, охочі брали участь у майстер-класах. Настрій у всіх був піднесений, адже на головній сцені відбувався справжній танцювально-пісенний марафон: 80 мистецьких колективів! Над світом панував і витав дух правдивих та призабутих українських пісень, які тішили душу і серце. Кожний учасник сцени отримав смачні подарунки (мед, пилок, медяники) – від голови Спілки пасічників Тернопільщини Юрія Березовського, та  зображення території ОТГ з логотипом фестивалю від голови Великогаївської громади Олега Кохмана.

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Фото: Валентина Семеняк


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі