Справжні шедеври створює з паперу жителька Тернопільщини (Фото)

Опубліковано:
18 Червня, 2019

Маленькі звірята, квіти, вази з паперу жительки Чорткова на Тернопільщині Христини Федорчук створені з сотень маленьких білих та різнокольорових паперових трикутників за допомогою техніки «модульне орігамі».

Листки паперу дівчина спритно та майстерно згортає у трикутні площини. Через деякий час перед умілицею – вже жменя маленьких форм, які невдовзі перевтіляться у довгошийого лебедя, букет тюльпанів чи веселого зайчика, пише сайт Тернополяни.

Як розповіла талановита чортківчанка, якщо постаратися, то в цій техніці можна зробити будь-яких представників паперової фауни та флори. Умілиця може зробити з паперу навіть вазу з варіаціями в кольорі. Вже близько семи років дівчина займається створенням виробів у цій техніці.

— Почала займатися модульним орігамі, адже для цього були всі передумови – багато вільного часу, чимало паперу вдома та бажання творити красу, навчатися. До того ж бачила паперові фігурки інших людей, які викликали захоплення. Вирішила спробувати, чи й сама зможу сконструювати таку красу. Почала складати, збирати – все вийшло. Після цього заходилася поступово робити більше й більше фігур. Стимулу займатися цим додало й те, що виклала роботи на продаж, а люди цікавилися, телефонували й замовляли. Зауважу, що складати фігурки мені не важко, завжди знаходжу час для улюбленого заняття, — розповіла пані Христина.

Умілиця додала, що в орігамі використовуються небагато різних згинів, але вони можуть бути скомбіновані багатьма способами й утворювати дуже складні фігури.

— Досить лише дивитися на картинку і складати зі звичайного паперу А4 – білого чи кольорового. Будь-яка базова фігура орігамі складається з квадратних аркушів певного розміру. При створенні будь-яких моделей орігамі, простих або складних, завжди використовуються базові форми – заготовки, з яких вони складуються. Знаючи, як їх складати, ви зможе самі придумувати та робити різноманітні моделі орігамі. У роботі не використовую клей, лише можу підклеїти декоративні елементи – носики, очка. Це робота не складна, однак тривала, адже для створення об’ємної фігури іноді потрібно декілька сотень модулів – особливим чином складених деталей. Найчастіше створюю тваринки та квіти. Вази замовляють доволі рідко, адже легко можна прогадати з розмірами. Серед квіткових, пам’ятаю, робила, ромашки, кали, тюльпани. Оскільки живу поблизу навчального закладу, у певні періоди в мене частенько замовляють вироби. Бо у школі ж також вивчають орігамі, відповідно є і попит на фігурки. Було, мене знайомі, родичі, діти просили навчити створювати модульні вироби. Приємно спостерігати, як люди вникають у це заняття, «перетворюють» папір та питають, як змінити, удосконалити свій виріб, — зазначила Христина Федорчук.

Дівчина порадила людям, які хочуть займатися модульним орігамі, не поспішати в роботі, адже це мистецтво, яке передбачає спокійну і уважну працю руками.

Додамо, що модульне ори гамі – це така техніка складання фігурок з паперу, при якій використовується не один, а відразу декілька паперових аркушів. При цьому кожен окремий лист перетворюється в модуль, а вже з них і формується фігура.

Анна СЕМЕНКІВ

0876789.jpg

09876789.jpg

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #орігамі, #папір, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»
20:16, 16 Квітня, 2024

Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»

Блоги
Найбільше читають: