Як у Чорткові спекли найбільшу піцу в Україні – рекорд зафіксовано

Опубліковано:
17 Червня, 2019

Протягом дня тривав у м. Чортків “Піца-фест”. Головною родзинкою свята стала піца-рекордсмен. Страву діаметром 8 метрів склали з окремих прямокутних піц 50Х50 см – усього спекли 280 фрагментів. Керував рекордом піцейола Віталій Колошиць. Піцу пекли у електричних печах просто неба.

Вибір рецепта – піца “Маргарита” без м’яса з базіліком та сиром. Останній фрагмент поставили у коло після восьмої години вечора. Формував гігантське коло з піц піцейола Ігор Чепанюк. Для цього на площу поступово доставляли європіддони, які накривали тирсоплитами та листами фольги. Погода посприяла тому, щоби піца залишалась свіжою та теплою – на Сонці температура повітря була більш ніж 36 градусів за Цельсієм. Рекорд зафіксував представник “Книги рекордів України” Павло Горішевський. На приготування піц замісили 180 кг тіста, на начинку використали40 кг соусу, 70 кг моцарели та 6 кг базиліку. Піцою почастували усіх гостей “Піца-фесту”. Піцу підприємці, які долучились до свята, пекли за власний кошт. 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Фото: Володимир Шматько

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #піца, #рекорд, #тернопіль, #тернопільські новини, #чортків
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

Найбільше читають: