У Чорткові приготували найбільшу в Україні піцу (Фото)

Опубліковано:
16 Червня, 2019

Найбільшу піцу в Україні виготовили на Тернопільщині. Такий незвичний рекорд встановили в районному місті Чортків під час місцевого Фестивалю Піци. А зафіксували його експерти з Національного реєстру рекордів України.

Кулінарний захід у Чорткові проводить вперше. Тому свято зібрало чимало дорослих і малих шанувальників італійської кухні. Найбільший серед яких – це відомий в Україні піцейоло, чортківчанин Віктор Колошець. Нещодавно хлопець повернувся з Всеукраїнського конкурсу серед піцейол зайняв 2 місце. Мастер-шеф розповідає, що він любить не лише піцу, але усе, що пов’язане з італійською кухнею та культурою.

Після конкурсу Віктору разом з його друзями та власниками кафе, де він працює прийшла ідея влаштувати справжнє свято Піци для рідного містечка. тому вирішили провести такий фестиваль, і, більше того, зафіксувати національний рекорд України за категорією “Найбільша кругла піца”.

Рецепт же найбільшої піци України – традиційний для італійської кухні. Організатори зізнаються, що інгредієнти для цієї страви готували заздалегідь.

“Це “Маргарита Неаполетана”.Тіста ми зробили близько 180 кілограмів, 45 кілограмів соусу з помідорів – сальса, 6 кілограмів базиліку і 80 кілограмів моцарели”, – розповідає Віталій Колошець. 

Найбільша кругла піца України в діаметрі має рівно 8 метрів. І за задумом організаторів складається з 260 шматків невеличких піц, які були приготовлені у переносних печах. Цього разу чортківські піцейоло перемогли столичних. Адже подібний попередній рекорд був зафіксований у Києві.

“У Києві була приготовлена також кругла піца, діаметр якої становив 7 метрів і 10 сантиметрів. Сьогодні у Чорткові піцейоло Віталій Колошець взяв на себе зобов’язання побити цей рекорд і зробити піцу діаметром понад 8 метрів. І виконав їх! Отже Національний рекорд встановлено!”, – розповідає експерт Національного реєстру рекордів України Павло Горішевський. 

Аби зробити страву суцільною – шматки піци спеціально склеювали сиром. А от саму піцу випікали і збирали щонайменше 8 годин. Після фіксації рекорду найбільшу круглу піцу роздали безкоштовно усім бажаючим. Італійська страва засмакувала жителям Чорткова.

“Піца дуже смачна, і для Чорткова це надзвичайна подія, цікаво як для старшого покоління, так і для малечі. Організатори – молодці!” – Поділилася враженнями чортківчанка Любов Тичковська. 

Фестиваль піци у Чорткові завершився близько 23.00. Окрім встановлення рекорду, під час свята також провели змагання на швидкісне поїдання піци. А на сцені присутніх гостей розважали місцеві танцювальні та співочі гурти.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #піца, #рекорд, #тернопіль, #тернопільські новини, #чортків
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: