Міжнародний етнофестиваль «Медове Тернопілля» скликає друзів

Опубліковано:
15 Червня, 2019

Торік фестиваль «Медове Тернопілля проводився у Тернополі. Цьогоріч  у Великих Гаях Тернопільського району. Коментує подію заступник голови Великогаївської ОТГ Галина Кравчинюк:

– Оскільки організатор фестивалю наш фермер Юрій Березовський,  ми захотіли забрати цей фестиваль до себе в громаду. Бджола на асфальті не літає, треба йти за нею – на пасовисько. Тому ми пропонуємо свій центральний стадіон, де є багато місця. Отож другий Міжнародний етнофестиваль «Медове Тернопілля» на цей раз проводимо в себе, на території Великогаївської ОТГ. Фестиваль триватиме з 15-го по 17-е червня включно. 15-го заплановано заїзд пасічників. Пасічники будуть не тільки з Тернопільської області, а й з України, з Молдови та Німеччини. Тому фестиваль претендує на міжнародний статус. Організатором цього фестивалю мала би бути ОДА. Її керівник дав розпорядження, залучив всі департаменти до цього дійства, але фактично основна ноша в організації фестивалю лягає на плечі Великогаївської громади і, безпосередньо – спілки пасічників області під керівництвом Юрія Романовича Березовського. Планується приїзд багатьох гостей. 15-го червня буде заїзд: палатки, реєстрація, облаштування. А ще наступного дня конференція для пасічників, перегляд фільму про бджільництво (на Співочому полі). З 16-го червня – основне дійство. Гості йдуть до церкви Пресвятого Серця Ісусового на Службу Божу. Звідти зі своїми хоругвами – пасічників-бджолярів вирушать урочистою ходою-колоною до нашого стадіону. Тут буде велика сцена: озвучення, освітлення, екрани. Наші священники разом із зарваницькими прочитають урочистий Молебень, обійдуть всі палатки і освятять продукцію бджільництва. Разом із представниками влади та органами місцевого самоврядування оглянуть виставкові павільйони. Далі мистецьке дійство – 80 концертних номерів: виступи аматорських колективів, зіркові гості.  Паралельно відбуватимуться різні «медові» конкурси , буде благодійна акція «Придбай чашку чаю з медом та долучися до доброї справи». Виручені кошти підуть на потреби обласної дитячої лікарні, так само як це було торік. До нас долучаються також  «Подоляни» – проводитимуть різноманітні дитячі конкурси. Сільська рада оплачує всі атракціони: там буде два великих батути. Участь беруть колективи семи громад нашої області, районний будинок культури. Усі матимуть можливість безкоштовно похарчуватися. Сільська рада спонсорує безкоштовне одноразове харчування для учасників цього заходу. Приїдуть приватні підприємці зі своєю продукцією, яку можна буде у них придбати. Увечері запланований виступ співака Василя Хлистуна, тернопільський гурт Акорд, і зіркові гості – київський гурт «Made in Ukraine».  Із зупинок, що на вулиці Шептицького та на Збаразькому кільці через кожних 40 хвилин їхатиме автобус, де буде вивіска «Медове Тернопілля». Охочі побувати на медовому фестивалі, можуть скористатися безкоштовним транспортом.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #мед, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #фестиваль
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: