У Почаївській Лаврі відбулась зустріч прихильників Москви з чотирьох країн

Опубліковано:
13 Червня, 2019

На вихідних у Почаївській Лаврі настоятель монастиря УПЦ МП митрополит Почаївський Володимир зустрівся з представниками трьох помісних православних церков.

Як повідомляє сайт Лаври, серед іноземних гостей обителі були священнослужителі Кіпрської, Сербської та Польської православних церков.

Невипадково, що дві останні церкви постійно критикують за вплив з боку Росії. Як відомо, Сербська Православна Церква здавна отримує значні фінансові вливання з Росії на будівництво храмів, тому і підтримує позицію РПЦ щодо церковних питань в Україні.

Очільника Польської Автокефальної Православної Церкви ЗМІ взагалі підозрюють у співпраці зі спецслужбами часів соціалістичної Польщі, підконтрольної СРСР  . Вплив на Польську Православну церкву з боку Росії, вочевидь, зберігся і дотепер. Для прикладу, православні священики з польського міста Білосток, які на вихідних зустрічались з настоятелем Почаївської Лаври, не лише регулярно возять своїх парафіян на паломництво в Росію, а навіть організовують для них курси з вивчення російської мови.

Щодо Кіпрської Православної церкви, то вона хоч і має парафій майже вдвічі менше, ніж сукупно лише одна Тернопільська область, проте все ж засудила Російську Православну Церкву за її агресивну церковну політику щодо України. Втім, і в невеликій та лояльній на перший погляд до України церкві Кіпру представникам Московського патріархату вдалось знайти свого прихильника та привезти його у Почаїв для імітації підтримки УПЦ МП. Перед цим представника Кіпрської Православної Церкви архімандрита Нектарія Бакопулоса місцеві московські попи возили селами Тернопільщини, що вийшли з Московського патріархату . Під час поїздок іноземного гостя залякували небилицями про «кровожерливих бандерівців», які «захоплюють» ними ж побудовані храми. Так, за інформацією, зібраною журналістами, в селі неподалік Почаєва прихильники УПЦ МП поширюють історії про те, як «вимерли 13 активістів», які хотіли перевести парафію до української церкви, а «жінку, яка кидалась на попа, корова вдарила копитом в груди так, що вона впала і вже який день не може прийти до тями».

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #почаїв лавра, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: