«Хірургія одного дня»: у Тернополі практикують унікальні методи лікування

Опубліковано:
11 Червня, 2019

Це Ілона Чекмарьова. На лікарняне ліжко її поклала травма ноги. До Тернополя жінка приїхала з Івано-Франківська. Після більш, як місяць лікування у тамтешніх лікарів правильного діагнозу, за її словами, так ніхто і не поставив.

– Звернулася в поліклініку до лікарів, зробили рентген-знімок, обстеження, сказали, що не порушена цілісність кісток, все нормально, – розповідає Ілона Чекмарьова, пацієнтка медичного центру “Ортоклініка”. – Вдома – лежачий режим і все буде добре. Минув тиждень, другий, третій – покращення не було. Я почала звертатися в різні інші структури. Я побачила, що кульгаю, і результату немає жодного. Я звернулася до ще одного лікаря, і коли черговий подивився (а це було декілька дні тому) і сказав, що це вже вік мій такий, то я зрозуміла, що мені, напевно, 70 вже, а не 39, інакше бути не може.

Такі пацієнти, як Ілона, до «Ортоклініки» звертаються звідусіль. За 5 років роботи клініка здобула авторитет на ринку медичних послуг. Тут лікують травми опорно-рухового апарату.

– Якщо в перший рік ми проводили близько 100 операцій, то за минулий рік було зроблено понад 500, – каже Аркадій Яворський, директор медичного центру “Ортоклініка”. – Всі ці види операцій освоювалися в клініках Польщі, Німечини, Ізраїлю, Великобританії.

Основна родзинка «Ортоклініки» – використання передових методик при захворюваннях і травмах опорно-рухового апарату. Тут практикують «хірургію одного дня». Пацієнтів наступного ж дня виписують додому.

– Тут пацієнт прийшов, прооперувався і пішов. І це диктується не швидкою, легкою хірургією. Це – зробити складнішу операцію, щоб пацієнт якомога швидше активізувався, – каже Юрій Тугаров, головний лікар медичного центру “Ортоклініка”. – В цьому – цінність. Це дефіцит, за яким ганяємося не лише ми, а й увесь світ.

В «Ортоклініці» діє соціальна програма. Є пільги для воїнів АТО та соціально незахищених верств населення. Дуже часто сюди приїжджають хірурги-ортопеди на стажування. Та й самі лікарі «Ортоклініки» – часті гості закордонних клінік. Медицина, а тим паче – хірургія, не стоїть на місці. Відповідно, ще є чому вчитися.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #медицина, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #хірургія
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: