Добровольців Тернопільщини нагородять «Лицарським Хрестом»

Опубліковано:
10 Червня, 2019

Орден народної пошани «Лицарський хрест» вручать тернопільським добровольцям. Нагородження відбудеться 29 червня у Тернопільському драмтеатрі. Про це стало відомо під час прес-конференції.

Отримають нагороду 20 наших земляків, 5 з яких вшанують посмертно.

Як зазначила, голова оргкомітету та режисер заходу Оксана Тунік-Фриз, мета події не тільки вшанувати українських добровольців, але й висвітлити подвиг кожного учасника Добровольчого руху, який повинен надійно зберегтися у скрижалях української історії.

Ружена Волянська, яка допомагає в організації заходу в Тернополі, зі свого боку звернула увагу на те, що питання надання статусу добровольця досі не врегульовано на державному рівні.

– Військові отримують як державні нагороди, так і волонтерські, а про добровольців, на жаль, чомусь часто забувають. Тому вважаю, «Лицарський Хрест Добровольця” особливою нагородою, яка покликана  достойно оцінити внесок, який зробили ті хлопці, які першими зібрали рюкзаки і відправились в нікуди. І саме тому, коли до мене звернулись із пропозицією провести урочисте вшанування Лицарським Хрестом добровольців Тернопільщини, я одразу погодилась надати всебічну підтримку, – зазначає Ружена Волянська.

Церемонію нагородження «Лицарський Хрест Добровольця» було започатковано у 2016 році Жіночою Волонтерською Сотнею Самооборони Чернігівщини (#ЖеСЧе). Авторство візуального виконання ордену належить тернополянину Івану Солдаку. На цей час церемонії нагородження уже відбулися на Чернігівщині, Львівщині та Луганщині.

У Тернополі співорганізаторами події стали громадські активістки Ружена Волянська та Юлія Мамчак. Також сприяння надають Тернопільська обласна та міська ради, Тернопільська ОДА, місцеві підприємці.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #військовий, #доброволець, #нагорода, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: