На тернопільському ринку овочево-ягідний бум

Опубліковано:
10 Червня, 2019

Початок літа саме та пора, коли на місцевих ринках спостерігається овочево-ягідний бум. Наші журналісти вирішили промоніторити ціни на популярні продукти на центральному ринку Тернополя, а також дізнатися, що найбільше купують місцеві мешканці.

На овочевому ринку помітно великі черги біля яток з огірками та помідорами, ціни на них –  26-30 грн/кг помідори та 16-18 грн/кг огірки.

Продавець Оксана розповідає, що за кілька останніх тижнів ціни на ці продукти суттєво знизилися, в подальшому очікується ще більше здешевлення, адже овочі вже з дня на день з’являться на городах селян.

Також популярністю серед покупців користується капуста, яку можна купити за 6-8 гривень. За кілограм моркви доведеться віддати від 15 до 25 гривень. Ціни на картоплю коливаються від 18 до 28 гривень в залежності від розміру, а от за молодий буряк доведеться віддати 23 грн/кг. Вартість кабачків 21-26 грн/кг, а цвітна капуста – 25 гривень.

Розпочався сезон і на молоду городину, 100 грамів салату, кропу, петрушки чи цибулі коштує 7-8 гривень.

До слова, значно подешевшала стара цибуля, вартість якої коливається від 15 до 20 гривень.

Високі ціни поки що зберігаються на черешню, за кілограм цих ягід доведеться віддати від 60 до 80 гривень. Продавці пояснюють це тим. що ще поки не сезон.

А от вже майже на піку своєї популярності в ці дні знаходиться полуниця, яка заполонила ринок та вишикувала до себе чималі черги покупців. Її вартість від 23 до 45 грн/кг.

Пані Галина, яка продає полуницю розповідає, що на разі ягоди є на городах, проте прогнозувати скільки вони ще будуть та їх вартість на наступні дні не береться.

«Погода зараз не сприятлива для полуниці, адже кожен день йдуть дощі, а це не дуже добре впливає на неї. Сьогодні ціна впала, а завтра може різко піднятися», – каже продавець.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #ринок, #тернопіль, #тернопільські новини, #ціна
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: