У садах та клумбах Тернопільщини пурхають метелики з родини сонцевики

Опубліковано:
9 Червня, 2019

У червні місяці на квітках можна побачити різних метеликів. Зграйку метеликів сонцевиків кропив’яних спостерігали у с. Ягільниця. Саме у вигляді метеликів, пурхаючих з квітку на квітку, милуються люди цими комахами – це завершуючий цикл життя метеликів, який носить назву імаго – від яйця, гусені, лялечки – до метелика. 

null

Фото: Олена Мудра

Сонцевик кропив’яний (лат. Aglais urticae) — зустрічається як в Україні, так і в Європі. Розмах крил — від 40 до 53 мм. Так описують метелика у Вікіпедії: “Зовнішній край крил зубчастий, кожне крило з одним різким виступом. Тло крил цегляно-червоне, із рядом великих чорних плям, які біля переднього краю розділені жовтими проміжками. Біля верхівки переднього крила є біла пляма. По зовнішньому краю крил ряд блакитних напівмісячних плям. Зимують на стадії імаго у різноманітних схованках (в дуплах та під корою дерев, в щілинах, часто в будинках), причому лише самиці, самці ж гинуть восени. Навесні самиці відкладають яйця (близько 200).

null

Гусениці живляться кропивою — звідси й назва метелика, зрідка хмелем. Живуть у своєрідному гнізді, яке роблять, скріплюючи павутиною декілька листків. Перед залялькуванням розповзаються.

Імаго вилітають у червні. На півночі України дають одну генерацію на рік, на півдні — дві або три з березня по листопад.”

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #квытка, #метелик, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: