У Тернополі відбудеться народна церемонія вшанування добровольців

Опубліковано:
8 Червня, 2019

29 червня 2019 року в місті Тернопіль відбудеться народна церемонія вшанування добровольців – “Лицарський Хрест Добровольця ТЕРНОПІЛЬЩИНИ”.

На заході буде вшановано 20 добровольців Тернопільщини, 5 з яких вшановуються посмертно. Захід організовується ВГО «Лицарський Хрест» спільно з Тернопільськими громадськими активістками – Руженою Волянською та Юлією Мамчак. Також організації заходу сприяють Тернопільська обласна та міська ради, Тернопільська ОДА, місцеві підприємці та активісти.

Як зазначає голова оргкомітету та режисер заходу Оксана Тунік-Фриз: «Наше завдання не тільки вшанувати українських добровольців, але й висвітлити подвиг кожного учасника Добровольчого руху, який повинен надійно зберегтися у скрижалях української історії. Впевнені, що ці люди гідні найвищої народної пошани.

Ми живемо у той буремний час, коли в обличчях наших воїнів віддзеркалюються воїни УПА, Герої Холодного Яру, войовничі козаки-запорожці, княжі дружинники Святослава Хороброго. Всі вони і є втіленням тієї мрії про Україну, яку ми повинні пронести та передати наступним поколінням.

В рамках церемонії ми вшанували добровольців Чернігівщини, Львівщини та Луганщини. На черзі Тернопільщина і ми безмежно раді продовжувати розповідати про героїчний шлях українських добровольців».

Церемонію нагородження «Лицарський Хрест Добровольця» було започатковано у 2016 році Жіночою Волонтерською Сотнею Самооборони Чернігівщини (#ЖеСЧе) з метою вшанування добровольців, які першими, за покликом серця, стали на захист своєї країни від окупанта. Голова ЖеСЧе Світлана Корольова, зазначає: «Є багато державних нагород, та на нашу думку, для добровольців, які пішли за власним бажанням боронити Україну важливішою є народна шана та любов. Тому, коли тернопільчанин,  керівник Тернопільського обласного округу ГО «Всеукраїнський союз ветеранів АТО» – Іван Солдак (позивний «Берест») розробив такий орден,  виникла ідея не просто нагороджувати добровольців, а робити просвітницький захід, щоб в пам’яті нащадків закарбувався назавжди Героїчний подвиг цих людей».

Ця церемонія — чудова можливість для волонтерів, громадських активістів, представників влади та в цілому громади Тернопільщини висловити свою вдячність та шану Героям Добровольцям! Ордени загиблих Героїв, в рамках заходу, отримають родини добровольців.

Гостями церемонії будуть громадська діячка, волонтерка та співачка Бандерівна, співак та волонтер Євген Мацак.

Запрошуємо долучитись до нашого заходу, адже слава про Героїв Добровольців має закарбуватися в народній пам’яті назавжди!

Серце до серця, плече до плеча!

У прес-конференції братимуть участь:

Оксана Тунік-Фриз – голова організаційного оргкомітету голова ГО «ВГО «Лицарський Хрест».

Ружена Волянська – координатор заходу у Тернопільській області, волонтерка, громадська діячка, голова ГО «Всеукраїнське об’єднання учасників АТО Галичини.

Юлія Мамчак – координатор  заходу у Тернопільській області, громадська діячка.

Іван Солдак – автор ордену «Лицарський Хрест Добровольця», керівник Тернопільського обласного округу ГО «Всеукраїнський союз ветеранів АТО».

Світлана Корольова – координатор заходу в Чернігівській області, голова ГО «Жіноча волонтерська сотня самооборони Чернігівщини»

Юлія Слободян – координатор заходу у Львівській області, громадська діячка, волонтерка.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #військовий, #нагорода, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: