Тарас Юрик: «Наше завдання – зберегти Україну»

Опубліковано:
8 Червня, 2019

“Найгірше живеться тим, хто живе у часи змін”. Цей дещо видозмінений вислів, який застосовують корінні британці до тих, кому не бажають добра, – пише НОВА…

“Найбільше боюся це втратити. Очевидно, що прихід нової влади передбачає зупинення реалізації нових реформ, дестабілізацію і знову ж таки зміни. На краще чи ні — покаже час. Наразі ж наше завдання — захистити Україну і не пустити ворога до наших кордонів, бо з тим, хто бажає нам зла, сідати за стіл переговорів неприпустимо. Потрібно керуватися пам’яттю про загиблих хлопців-Героїв і відстоювати проукраїнські позиції, бо втративши державу, ми втратимо себе”, – наголошує Тарас Юрик.

Адже справді період великих перевтілень, особливо якщо йдеться про масштаби держави, ніколи не буває простим, легким і сприятливим. У реальному житті не існує швидкого рецепту розбудови успішної держави, а потреби суспільства не завжди вчасно почуті. Проте вирішити усі проблеми держави, про яку з року в рік не дуже дбали, – завдання не з простих.

“Слово «реформи» лякає будь-кого очевидно тому, що воно часто передбачає нестабільність та незрозумілість, бо народові, який часто зраджували, важко повірити владі, – вважає народний депутат України Тарас Юрик. – Проте перелік реалізованих обіцянок говорить сам про себе: безвізовий режим, про який українці ще 5 років тому тільки мріяли; реформа децентралізації, якої спершу всі боялися, а тепер кожне село відстоює своє право на об’єднання; незалежність від Росії, яка нам дорого коштує, але світова спільнота нас підтримує санкціями до Російської Федерації і визнанням нашої держави усіма найвищими європейськими представництвами. Про нас говорять, нас чує та підтримує уся світова спільнота. Такого раніше не було”.

Перелік реалізованих або початих реформ значний, проте вони були б неможливі, якби не потужна армія, яка захищає наші землі на Донбасі. “Ми щодня повинні дякувати нашим хлопцям, які не дають російським окупантам ступити на наші землі. Дякувати і молитись, бо саме вони забезпечують нам усім мирне життя і дають можливість працювати. Армія стоїть на захисті спокою, ми, в тилу, стоїмо на захисті продовження розвитку”, – переконаний Тарас Юрик.

Україна здобула незалежність 28 років тому. Проте весь цей час книжковий ринок, телевізійний, театральний, медійний простір був перенасичений російськомовним продуктом. З одного боку, ми боремося із зовнішнім ворогом і доводимо свою незалежність, а з іншого – він з’їдає нас ізсередини, нав’язуючи свої стандарти, мову, віру і традиції. Саме тому закон про мовні квоти — це порятунок держави, бо наша унікальність якраз у нашій “солов’їній”, в унікальних українських традиціях, вірі та любові до Бога. На щастя, сьогодні по ТБ та радіо ми чуємо лише рідну мову, а це дало поштовх для розвитку акторам, співакам, письменникам, усім тим, кого раніше, принижували, бо працювали і думали вони лише українською. Тому головне сьогодні — це вистояти, бо небезпека поруч.  Головний друг президента Зеленського, співвласник студії «Квартал’95» Борис Шефір офіційно виступив за перегляд та скасування мовного закону. Іншими словами — за скасування того, за що століттями боролися українці.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #юрик
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: